Jaro je vynikající čas pro posílení těla a jednou z nejlepších metod je zahrnout sklenici čerstvě vymačkané domácí šťávy do svého denního menu. Máme pro vás pár šťáv, které se vyplatí pít právě na jaře.
Rajčatová polévka je pokrm, který miluje spousta lidí. Patří mezi takové produkty, které jsou velmi jednoduché na přípravu, zároveň se ale může stát, že při ni pochybíte.
Zlatý nápoj s kurkumou uklidňuje žaludeční problémy, podporuje proces hojení ran a jizev. Stejně tak ho ale můžete použít při menstruačních bolestech a má antivirové, antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Kurkuma má mnoho úžasných vlastností a pomůže vašemu tělu v mnoha ohledech, protože je velmi bohatá na živiny. Co dalšího vám toto koření přinese a jak ho ideálně konzumovat?
Zima už je pomalu na ústupu, a tak se zdá, že žádné drobné infekce už nehrozí. Opak je ale pravdou. Počasí, které se často mění a rozhodně nás zatím nehýčká, otevírá cestu útoku virům a bakteriím. Naštěstí nám příroda dala účinnou zbraň proti nemocem. Nálev z bobkových listů a hřebíčku nejen posílí organismus, ale také usnadní rekonvalescenci v případě onemocnění.
Pokud jste se rozhodli zařadit do jídelníčku polévky, jde o správný krok. Mají dobrou výživovou hodnotu, zasytí a zahřejí. Obzvlášť v případě chladného počasí přijdou vhod. Posilují imunitní systém a zlepšují trávení. Kvalitní polévka poskytne mnoho živin Optimální je, pokud základem polévky bude kvalitní vývar. Nejčastěji se používá zeleninový, drůbeží nebo hovězí. Do vývaru můžete přidat zeleninu, nudle, maso a bylinky.
Znáte tradiční okurkovou polévku? Dělá se z nakládaných okurek a patří mezi oblíbené polévky. Vaří se s kuřecím vývarem nebo vývarem z žeber. Někdo přidá i kostku bujonu, aby se zvýraznila její chuť. Okurková polévka je navíc rychlá, chutnat bude především těm, kteří mají rádi kyselé chutě. Některé hospodyňky přidávají do této polévky vaječný žloutek. Proč je dobré to tak dělat, vysvětlíme níže.
Vyrábíte si domácí marmelády, zavařujete okurky nebo drobné ovoce? Nestačí pouze skvělý recept, ale je důležité i vědět, jak a kde je správně skladovat! Průhledné sklenice Nejvhodnější jsou na zavařeniny průhledné, dobře uzavíratelné sklenice. Klasicky se používají zavařovací sklenice s praktickými uzávěry nebo sklenice s gumičkami. Pokud máte průhledné sklenice, skladujte je na temném místě, uzavřené ve skříni. Přísun světla zavařeninám nesvědčí.
Sýr feta má příjemnou smetanovou a slanou chuť. Obsahuje spoustu cenných látek pro naše tělo. Tento řecký ovčí sýr je skvělým doplňkem mnoha jídel a našel si své milovníky po celém světě. Pravý sýr feta se vyrábí bez přidání konzervantů a barviv a dokonale se kombinuje třeba s těstovinami a zeleninou. Vyzkoušejte jej například v těchto kombinacích. Sýr feta se vyrábí zvláštním procesem, díky kterému získává svou intenzivní chuť.