Jednoduchá a vydatná snídaně jako od šéfkuchaře: vejce zapečené v rajčeti

Image

Vejce v rajčatech vytvoří ideální snídani. Nepotřebujete žádné speciální ingredience, přesto budou vypadat krásně. Rajčata jsou cenným zdrojem vitamínů a minerálů, vejce zase obsahují spoustu bílkovin. I když tento pokrm vypadá sofistikovaně, zvládne ho připravit téměř každý. Co budete na tuto báječnou snídani potřebovat? 4 vejce, 4 rajčata, pažitku, asi 60 g mozzarelly, trochu olivového oleje, sůl a pepř, majonézu.

Zavařování zvládne každý. Stačí dodržet správný postup a znát ty správné triky

Nakladane3

Konzervace a zavařování nás stojí nemalé úsilí, proto vždy musíme udělat vše pro to, aby se výsledek podařil. Vyplatí se také vyzkoušet pár triků, kterými si zavařování usnadnit. Jelikož vlastní výroba lépe chutná, a o to víc, pokud použijete vlastnoručně vypěstované ingredience, určitě si dobrý výsledek rádi pojistíte osvědčenými metodami. Teplotu měřte přesně Měření teploty by mělo být samozřejmostí.

Ze starého chleba ještě vykouzlíte originální dobrotu. Kombinace s česnekem zachutná celé rodině

Cesnekovy Chleb1

O nutričních hodnotách a zdravotních přínosech česneku toho bylo napsáno už mnoho. Nemůže být pochyb o tom, že česnek výrazně posiluje imunitu a bojuje proti nemocem. Jenže i když se ho snažíme pravidelně zařazovat do jídelníčku, snadno se stane, že se nám zkrátka přejí. Jak ho zakomponovat do stravy, aby chutnal vám i celé rodině? Využít můžete i staré pečivo Můžete z něj vykouzlit třeba česnekový chléb.

Růžičková kapusta je nabitá zdravím. Pečenou s brambory si zamilují i děti

Kapusticky1

Už jste ochutnali růžičkovou kapustu? Jen těžko budete hledat vděčnější zeleninu. Je snadno dostupná, levná a existuje nespočet receptů, které si díky ní můžete připravit. Třeba smažená kapusta s brambory během pár minut vykouzlí zdravou a velmi chutnou večeři, kterou si zamilují i děti, i když nad zeleninou jindy ohrnují nos. Budete potřebovat: 800 g růžičkové kapusty, 2 lžíce másla, 2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky, několik brambor.

Přestat plýtvat jídlem je snadné. Foodblogerka Maia Sobczaková radí, jak veškeré zbytky zužitkovat

Food 1209503 1920

Úspěšná foodblogerka a autorka několika knih Maia Sobczaková nabádá lidi svými recepty k tomu, aby neplýtvali jídlem a dokázali využít i zbytky, ze kterých lze uvařit výborné jídlo. Jak sama Maia říká: jídlo lze využít do posledního drobku! Jeden takový recept pro vás máme. Jedná se o vývar, který bude složen ze zbytků zeleniny. Inspirujte se a neplýtvejte jídlem. Ke štěstí stačí opravdu málo Není třeba utrácet velkou sumu peněz, abyste si uvařili lahodné a výživné jídlo.

Staňte se mistrem letního grilování. Nachystejte vynikající masové kousky snadno a rychle

Grilovani1

Léto je plné grilování, setkávání s přáteli a dobrého pití. Jak ale grilovat zdravě a tak, abyste gril nezničili? Je dobré dbát na několik pravidel, protože každý druh masa bude potřebovat jinou úpravu. Pokrmy pak budou chutnější a zdravější. Kromě masa můžete ogrilovat také sýry nebo zeleninu. Neoblíbenější je vepřová krkovička Mezi neoblíbenější kousky masa na grilování patří bezpochyby vepřová krkovička. Dopřát si můžete také vepřová žebra, slaninu nebo maso na kosti.

Zavařeniny jako od babičky. Vyzkoušejte naše tipy a nachystejte si zásobu na zimu

Jam 428094 1920

Snad každá hospodyně ve své domácnosti má recept od své maminky nebo babičky na správný postup na přípravu zavařeniny nebo marmelády. Víte i vy, jak takové pokrmy připravit? Zužitkujte letní úrodu a připravte si zásobu na zimu. Zakonzervované zavařeniny, ovocné marmelády i ostatní plody ze sezónní úrody vám dodají dostatek zásob na zimní dlouhé dny.

Pro milovníky pesta přinášíme skvělý recept této lahůdky, která zároveň zatočí s anémií

Pesto1

Hlavní přísadou lahodného a velmi zdravého pesta je v českém znění všemi oblíbená petržel, ale v původním italském receptu se do pesta přidává bazalka. Ať už zvolíte českou, nebo italskou verzi, obě vám udělají dobře po chuťové i zdravotní stránce. Pesto je velmi oblíbenou součástí kdejakých receptů, často se v dnešní době používá také jako pomazánka na toust nebo jako dip k lehkým letním pokrmům.