Žádná drahota. Pořádný steak, dvě piva k tomu, dohromady do 50 Kč. Stačí žít na vesnici
Večeře v restauracích se pomalu, ale jistě stává luxusem. Je jedno, zda jde o klasiku z jídelního lístku, nebo tematická grilování. Když si člověk spočítá, kolik ho stojí krátké posezení, při kterém sní flákotu masa a vypije dvě piva, dostaví se šok. Rozhodně se jedná o stokoruny. A to stejné, ne-li lepší pohoštění může vyjít i do 50 Kč. Stačí žít na vesnici.
Vymoženosti rodinných domů
Jednou z největších vymožeností rodinných domů je pozemek, tedy zahrada. Může být užitková, okrasná, nebo přímo stvořená k odpočinku, ke které patří grilování. Bohužel postavit si rodinný dům ve městě je téměř nemožné. Maximálně je to reálné na periferiích nebo v menších obcích. Se zástavbou rodinných domů jsou vždy spojeny vesnice. A jejich obyvatelé si tak mohou užívat jedinečného komfortu v podobě vlastního zahradního grilování.
Za pár desítek korun
Koupit vepřovou kotletu v ceně kolem stokoruny za kilo, lahvové jedenáctistupňové pivo v ceně kolem 12 Kč za lahev. A grilování za pár korun může začít. Když z masa odkrojíte pořádnou flákotu o hmotnosti 250 g, stojí vás jenom 25 Kč. Když vypijete 2 piva, jste v nákladech na částce 24 Kč. Pohodová grilovačka, která člověka vyjde do 50 Kč. A nacpe se k prasknutí.
Jednoduché počty
Je pochopitelné, že lidé začínají stále více přemýšlet, co si za své peníze koupí. Zda mají dostatek peněz na to, aby v jejich plátku ogrilovaného masa a dvou pivech byl zahrnutý i nájem provozovny, plat číšníka, zisk restaurace, energie a veškeré režie…, nebo to udělají tak, že se najedí na své zahradě u grilu za cenu surovin. Navíc s jistotou, že si jídlo připraví přesně podle své chuti, v čase, který chtějí oni, s jistotou že se na ně dostane, a se stoprocentním benefitem v tom, že si sednou, nikdo na ně nebude arogantní a hlavně ze zahrady mohou odejít domů až ve chvíli, kdy budou oni sami chtít. Ještě se snad někdo diví tomu, proč lidé nechodí do hospod?
Zdroj: Autorský text.