Barbecue Grill Party Tasty Food Wooden Desk

Vyčistit gril zvládnete levou zadní. Stačí vzít k ruce ty správné pomocníky

Neoficiální začátek grilovací sezóny přichází ve chvíli, kdy se venku udělá alespoň trochu teplo. Věrní fanoušci grilování se pilně připravují již na jaře, aby mohli s prvními slunečními paprsky vyrazit na zahradu, nebo alespoň na balkon a připravit si vynikající maso a zeleninu na grilu. Čistota je půl zdraví, a proto byste neměli zapomínat na pořádnou údržbu grilu, než se do toho pustíte. Jak na to?

Nepodceňujte čistotu!

Všichni víme, že hygiena je důležitá pro naše zdraví, a v tomto případě to platí také. Před použitím musíte vždy gril důkladně vyčistit, aby se vám do těla nedostaly žádné nečistoty a škodlivé bakterie. Pokud to neuděláte, budete riskovat zažívací problémy, nebo dokonce otravu salmonelou nebo virem E.coli, které jsou velmi nebezpečné. Čím gril vyčistit?

Mohlo by vás zajímat:  Začátek roku přeje plánování zahrady na celou nadcházející sezónu

Domácí pasta na odolné nečistoty

Možná jste na řádnou údržbu loni po posledním grilování úplně zapomněli. Nemějte strach, protože není všechno ztraceno. Na důkladně vyčištění grilu budete potřebovat speciální pastu z jedlé sody a peroxidu vodíku. Stačí, když suroviny smícháte v takovém poměru, abyste získali hustou pastu. Naneste ji na mřížku, nechte pár minut působit a poté opláchněte teplou vodou.

Zdroj obrázku: Freepik

Čištění octem a solí je levné a efektivní!

Ocet slouží k odstranění vodního kamene v koupelně i kuchyni. Stejně ji můžete využít v případě čištění grilu. Smíchejte ocet s vlažnou vodou a troškou mýdla. Tuto směs naneste na hadřík nebo měkkou houbu a vydrhněte znečištěná místa. Špína nebude mít šanci a gril bude zářit čistotou po pár minutách, protože ocet je velmi silným čistidlem.

Mohlo by vás zajímat:  Rozšířené kapiláry trápí velké procento žen. Účinný lék si lze vyrobit z jedné obyčejné zeleniny

Po ukončení grilování počkejte, až přátelé odejdou a gril úplně vychladne. Jakmile bude mřížka studená, připravte si sůl a alobal. Velký kus alobalu rozložte a zakryjte solí. Položte na sůl mřížku a nasypte na ni další porci soli. Alobal s mřížkou z grilu vložte do teplé trouby, kterou můžete klidně vypnout. Sůl začne po chvíli hnědnout. Nečistoty a spáleniny přitom povolí a potom bude stačit, když mřížku opláchnete a osušíte.

Zdroj: https://www.armandhammer.com/articles/how-to-clean-a-grill
Přidat na Seznam.cz