Lot Raw Fresh Juicy Fermented Meat Beef Uncooked Steaks Wooden Table

V 50 letech už nám tělo nic neodpustí. Některé potraviny způsobí nepříjemné zdravotní problémy

V mládí často ignorujeme škodlivost některých výrobků. Postupem času však získáváme pokoru, protože naše tělo nám každý rok odpouští méně a méně. Jeho regenerační schopnosti a schopnost odstraňovat toxiny, odpadní látky a nepotřebné metabolické produkty klesá.

To, co máte na talíři, určuje vaši pohodu, ale i zdravotní stav

Jako první byste určitě měli vynechat rychlé občerstvení. Takové potraviny jsou skutečnou bombou chemických přísad, které mají zlepšovat chuť, vzhled a vůni. Rychlé občerstvení a nezdravé výrobky obsahují navíc velké množství soli, což je další důvod, proč se jich vzdát. Sůl je tak běžně používaná přísada, že často už její chuť ani necítíme. Je přítomna i ve sladkostech a různém pečivu. Najdeme ji i ve výrobcích, ve kterých ji vůbec neočekáváme.

Mohlo by vás zajímat:  Správné uskladnění prodlouží životnost konopného oleje a uchová jeho cenné vlastnosti

Další produkt, který ve vyšším věku škodí, je cukr. Poškozuje zdraví, ale také postavu. Nadměrná konzumace cukru je nejjednodušší způsob, jak dosáhnout nadváhy a obezity, zejména po dosažení věku 50 let, kdy se metabolismus výrazně zpomaluje. Cukr, zejména pokud se konzumuje ve vyšších dávkách, zatěžuje slinivku břišní, zvyšuje riziko inzulínové rezistence a cukrovky 2. typu.

Zdroj obrázku: Freepik

Pozor na červené maso

Maso je těžko stravitelný produkt, který v kombinaci se zpomaleným metabolismem prodlužuje jeho trávení a zadržování v trávicím traktu. Denní konzumace červeného masa jasně zvyšuje riziko vzniku kolorektálního karcinomu. Podle amerického institutu pro výzkum rakoviny až o 72 procent. Upřednostněte raději libové bílé maso nebo ryby.

Mohlo by vás zajímat:  Někteří houbaři by měli mít do lesa zákaz vstupu. To, co nejenom houbám dělají, je skoro zločin, za který zaslouží trest

Dávejte si pozor na množství konzumovaných omega-6 mastných kyselin. Přestože jsou nezbytné pro správný průběh mnoha životních procesů, konzumovány ve velkém množství mohou být škodlivé. Velké dávky omega-6 mastných kyselin se nacházejí ve žloutcích, slanině, slunečních semenech, slunečnicovém oleji, sójových bobech a margarínu. Nadbytek omega-6 zvyšuje riziko zánětu a mnoha civilizačních onemocnění.

Zdroj: https://www.eatthis.com/never-eat-after-50/
Přidat na Seznam.cz