Tajemství bohaté úrody rajčat odhaleno: díky chlebovému hnojivu porostou o sto šest

Všichni milovníci rajčat jsou štěstím bez sebe, když se na jejich rostlině urodí velké množství chutných rajčat. Proto aby rostlina plodila co nejdéle a aby byly plody co nejchutnější, potřebuje mnoho živin. Ty jí můžeme dodat umělými koupenými hnojivy, nebo si můžeme hnojivo vyrobit doma. Dokonce i ze starého chleba, který je prospěšný hlavně díky svému kvasnicovému základu. Představujeme vám tedy rychlý a snadný recept na domácí chlebové hnojivo.

Hnojivo z chleba – jaké jsou výhody?

Použitím chlebového hnojiva rostliny obohatíte o potřebné živiny, posílíte jejich imunitu díky vitamínům a v neposlední řadě podpoříte správný vývoj kořenového systému. Chlebové hnojivo nelze použít pod všechny rostliny. Pro rostliny, jako jsou brambory a cibule, se toto hnojivo rozhodně nedoporučuje. Vhodné je naopak pod rajčata, okurky nebo papriky.

Zdroj obrázku: Pixabay

Hnojivo s černým chlebem a jódem

Pro přípravu hnojiva budete potřebovat jeden bochník nakrájeného tmavého chleba, 10 litrů teplé vody a 10 ml roztoku jódu. Chléb, ať už čerstvý, nebo tvrdý, nakrájejte na kostičky a vložte do nádoby. Zalijte ho vodou a nechejte ve vodě nabobtnat po dobu až 8 hodin. Poté do směsi přidejte roztok jódu. Vše důkladně promíchejte a přefiltrujte. Existuje mnoho receptů na přípravu domácího chlebového hnojiva. Někdo do tohoto hnojiva přidává také další přísady, jako je popel, tráva nebo kopřivy.

Jak často lze chlebové hnojivo používat?

Poprvé lze chlebové hnojivo použít již na sazenice. Pauza mezi dalším hnojením by měla být minimálně dva týdny. Lépe se hnojivo vstřebává do zahřáté půdy, protože kvasnice obsažené v chlebě lépe pracují v teplém prostředí. Pokud se na rostlině začne objevovat první ovoce, již se hnojení tímto hnojivem nedoporučuje. Podpořili byste totiž růst listů a ne plodů.

Zdroj: https://travelerscoffee.ru/en/fertilizers/primenenie_obychnogo_chernogo_khleba_v_kachestve_podkormki_pomidorov/
Přidat na Seznam.cz