Top View Fresh Red Onions Bowl Chopped Red Cabbage Vegetable Salad Wooden Background With Copy Place

Správně spařit zelí už dnes umí málokdo. Moderní metody ho ale připraví stejně dobře

Jestli nevíte, jak připravit dokonalé zelí, přinášíme geniální triky, které v kuchyni pomohou. Pokud máte zelí tvrdé a vláknité, většinou nepomůže ani skvělá nádivka. Pomocí jednoduchých metod ale můžete vytvořit jídlo, které bude dokonalé. Správně spařené zelí dokáže v jídle hodně. Jak to udělat, aby bylo zelí lahodné?

Jak správně spařit zelí?

Kuchařky nebo hospodyňky si většinou kladou otázku, jak správně spařit zelí. Naše maminky i babičky měly toto v malíčku, protože věděly, jak správně hlávky zelí poskládat tak, aby se v hrnci uvařily rovnoměrně. Pokud už vypadaly listy podle představ a byly měkké, vyndaly je z vody. Bohužel nezkušení kuchaři mohou namítat, že nepoznají, kdy jsou listy správně spařené.

Mohlo by vás zajímat:  Mouchy lze chytit do octové pasti nebo na medovou mucholapku

Mohou se také snadno popálit, navíc listy nebudou vypadat přesně tak, jak si přáli. Zelí na kapustové závitky ale můžete připravit i jiným způsobem, aby listy nejen skvěle vypadaly, ale byly také chutné. Jak tedy listy spařit? Můžete je připravit v troubě. Je to jednoduchá metoda, která přinese dobré výsledky.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava zelí krok za krokem

Seřízněte zeleninu na spodní straně, kde je nejtěžší část. Zelí dejte na pečicí papír a zavažte z obou stran. Troubu si mezitím předehřejte na 200 stupňů. Dejte do ní zelí a takto pečte asi 25 minut. Po vytažení z trouby zeleninu nechte vychladnout a pak už můžete balit závitky. Trouba je ale pouze jedna metoda, existuje jich mnohem více. S pomocí mikrovlnné trouby to zvládnete také.

Mohlo by vás zajímat:  Loupání nových brambor usnadní drátěnka

Nařízněte hlávku a vložte ji do mikrovlnné trouby. Ohřívejte asi pět minut na nejvyšší výkon. Zelí sice nebude vypadat tak dobře jako z obyčejné trouby, ale můžete listy použít na závitky a možná budete překvapeni, jak skvěle chutnají. Zelí pak můžete připravit i za studena. Dejte hlávku zelí do mrazáku na celou noc, pak rozmrazte – listy budou měkké a připravené k použití.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/how-cook-cabbage
Přidat na Seznam.cz