Špetka do hrnku a nadváha je pryč! Skořice s kávou pomůžou nejen s kily navíc
Říká se, že se jedná o dokonalé duo. Kombinaci kávy a skořice ale příliš lidé neznají, je proto na čase poukázat na benefity tohoto oblíbeného koření v černém nápoji. Skořice totiž mění zlehka chuť kofeinového moku, současně pití takto ochucené kávy přináší řadu zdravotních benefitů. Už jedna káva se skořicí denně zrychlí metabolismus a pomůže s kily navíc, zlepší fungování kognitivních funkcí mozku a sníží hladinu cukru v krvi. Jaké další benefity toto dokonalé duo přináší?
Káva se skořicí jako perfektní dvojice
Přes polovinu Evropanů si nedokáže představit svůj den bez šálku voňavé kávy, protože pomáhá nastartovat den, zlepšuje trávení a reguluje krevní tlak. Kofein obsažený v kávě přináší konzumentům celou řadu zdravotních benefitů, obdobně jako skořice, která patří mezi oblíbené vánoční koření. A nejen to, kromě dochucení pokrmů a dezertů je i přírodním lékem na zlepšení trávení, na snížení hladiny cukru v krvi, k tomu pomáhá zhubnout. Obě složky společně pak umí zázraky.
Pro jedinečnou chuť a pro zdraví
Co se stane při přidání špetky skořice do uvařené kávy? Bezesporu káva získá jemné a nezvyklé aroma a zajímavou chuť. Podle odborníků tato kombinace nesvědčí jen chuti, ale přináší také zdravotní výhody, protože zlepšuje metabolické procesy a zrychluje trávení. To má za následek rychlejší úbytek váhy při držení diety. Skořice dodá kávě nadto dokonalou chuť, není tedy potřeba ji více sladit. Takto připravená káva prohřívá organismus a posiluje obranyschopnost těla, kombinace účinných látek efektivně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a harmonizuje úroveň krevního cukru.
Proti stárnutí a pro lepší náladu
Jeden nebo dva šálky skořicové kávy pomáhají navrátit krásu a zpomalit stárnutí buněk, což samozřejmě potěší každého. Připravit si takovou kávu přináší radost a lepší náladu, vaření nadto není nikterak složité. Co je potřeba?
- 1,5 lžičky instantní kávy,
- 1/2 šálku vody,
- 1/4 lžičky mleté skořice,
- 3/4 šálku odstředěného mléka.
V kastrůlku se smíchá voda s mlékem a zahřeje se na plotýnce, při dosažení varu se přisype káva a opětovně přivede k varu, poté se plotýnka vypne a přidá skořice. Po promíchání a mírném vychlazení se může pít.
Zdroj: https://www.herzindagi.com/health/cinnamon-in-coffee-benefits-article-150942