Cerny Bez

Posilujte svou imunitu přirozeně zdravou zeleninou, která je přímo nabitá vitamíny

Vitamínové bomby konzumujeme, aniž bychom to věděli. Pokud ale máte slabou imunitu, zřejmě děláte něco špatně. Slabá imunita se projevuje tak, že kdykoli se ve vaší blízkosti vyskytne někdo nemocný, můžete si být jistí, že vás nemoc také nemine. Jste taktéž náchylní na nachlazení, podchlazení a podobné obtíže a často trpíte nemocemi. V takovém případě byste se měli zaměřit na potraviny, které vám poskytnou důležité vitamíny.

Červená řepa

Tato zelenina v sobě skrývá vitamíny A, E, K a minerály, jako je železo, fosfor, vápník a hořčík. Díky tomuto složení je skvělá pro imunitní systém. Potěší také svou chutí: ze všech druhů zeleniny obsahuje nejvíce cukru. Betanin, který je v červené řepě zastoupen, je vhodný při infekcích. Pomáhá léčit vlhký i suchý kašel.

Mohlo by vás zajímat:  Začátečníci chybně zalévají orchideje vodou. Zkušení pěstitelé použijí energetický nápoj, který zná celý svět
Zdroj obrázku: Freepik

Cibule

I tak obyčejná zelenina, jako je cibule, má co nabídnout. Má antibakteriální účinky a obsahuje vitamín C. Protože má dlouhou trvanlivost, vozili ji námořníci na dlouhé plavby, aby doplňovali živiny. Obsah tvoří fosfor, hořčík, síra a zinek. Je tedy cennou podporou imunitního systému.

Hrášek

Hrášek má svůj původ na Středním východě, kde je stále jednou z hlavních potravin. Důležité je také to, že je zdrojem bílkovin a základních vitamínů a minerálů. Kromě toho obsahuje spoustu vlákniny, takže je ideální také při hubnutí.

Mohlo by vás zajímat:  Zázračné kuličky z Jamajky utlumí bolest a zklidní zánět. Využít je lze nejen k dochucení polévky
Zdroj obrázku: Freepik

Kysané zelí

Kysané zelí patří mezi fermentovanou zeleninu, je dostupné po celý rok a je levné. To jsou hned tři důvody, proč ho jíst pravidelně. Můžete si z něj připravit různé pokrmy. Obsahuje velké množství vitamínu C a minerály, jako je hořčík, draslík, železo a vápník. Proto dokáže podpořit imunitní systém.

Černý bez

Černý bez je plný antioxidantů a také vitamínů A, B a C. všechny tyto látky jsou prospěšné pro podporu vašeho imunitního systému. Jen nezapomeňte: černý bez konzumujte až poté, co projde varem, jinak je jedovatý!

Zdroj: https://www.precisehealthsolutions.com/2732-2/
Přidat na Seznam.cz