Podmáslí je lék na trávicí obtíže a kocovinu, dobře působí také při hubnutí
„Bílé zlato“ pily už naše prababičky, když chtěly uhasit žízeň nebo vyřešit žaludeční problémy. Podmáslí, když o něm mluvíme, je nejenom levné a zároveň velmi účinné při řešení bolesti břicha, ale má také řadu dalších výhod, pro které se vždy vyplatí mít ho v zásobě v chladničce.
Široce dostupný nápoj
Domácí léky na bolest žaludku jsou nejčastěji spojovány s bylinkami. V závislosti na tom, z jakých důvodů u vás vznikly potíže s trávicím ústrojím, se doporučují různé rostlinné prostředky, například oblíbený heřmánek nebo máta. Vždycky ale nemáme okamžitě k dispozici celou škálu bylin, ze kterých bychom si vybrali tu nejvhodnější. Ukazuje se, že existuje i velice levný a široce dostupný prostředek, který můžeme mít doma v zásobě kdykoliv. Lze ho používat i preventivně.
Lék na kocovinu
Podmáslí dokáže účinně ulevit žaludku a střevům. Nepřezdívá se mu nadarmo „bílé zlato“. Už generace lidí před námi dokázaly ocenit jeho účinky. Používali ho často naši předkové, když trpěli problémy s trávením a vyprazdňováním. Ale nejenom to. Podmáslí přináší řadu dalších benefitů, kvůli kterým byste ho určitě měli mít v ledničce. Významně urychluje trávicí procesy. Díky tomu se snáze vypořádáte nejenom s velkým množstvím snědeného jídla, které vám třeba úplně nesedne, ale také s nadměrným množstvím vypitého alkoholu. Proto se podmáslí doporučuje jako lék na kocovinu.
Pomůže zhubnout
Již dlouho je známo, že podmáslí je také skvělým způsobem k ukojení žízně. Zvláště v horkých letních dnech ho stojí za to před podáváním vychladit. Přinese potom skutečnou úlevu. Podmáslí zvyšuje pocit sytosti a zároveň neobsahuje mnoho kalorií, proto se doporučuje lidem, kteří drží dietu a chtějí zhubnout. Tvoří zároveň velmi bohatý zdroj vápníku, pozitivně ovlivňuje paměť, koncentraci a zároveň také podporuje funkci jater.
Zdroj: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-buttermilk