Plýtvání potravinami jde jednoduše předejít. Vše záleží na tom, jak jídlo skladujeme

Chladničku používáme všichni každý den. Skladujeme v ní potraviny, ale jen málo lidí ví, jak to dělat správně. Záleží na mnoha faktorech, jako umístění jednotlivých předmětů, ale také obalech potravin. Naučte se jednoduché triky skladování potravin a převeďte je do praxe co nejdříve.

Důležitost správného skladování

To, jak potraviny vydrží dlouho čerstvé, ovlivňuje jejich uspořádání v chladničce. Díky správnému skladování výrobků v chladničce se staráme o naše kuchyňské vybavení, ale i domácí rozpočet. Správně fungující chladnička poslouží všem členům domácnosti déle a díky tomu ušetříme na nákupu nového zařízení. Ušetříme i díky tomu, že se nám výrobky nebudou kazit tak rychle a my tak nebudeme muset jít na nákup nových surovin.

V dnešní době se téma plýtvání potravinami rozebírá stále více a více. Některé země plýtvají potravinami tak moc, že ​​by se jiné země najedly do sytosti. Výrobky, které nevydrží dlouho čerstvé, nejsou hned zkonzumovány, a tak rychle končí v koši. Chcete-li pomoci a chcete-li žít ekologicky, měli byste se naučit jednoduchá pravidla, abyste nemuseli vyhazovat potraviny, které mohly být zachráněny.

Zdroj obrázku: Freepik

Rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší policí v chladničce je až pět stupňů

Tento fakt dokáže velmi ovlivnit trvanlivost potravin. Horní police chladničky je nejlepším místem pro výrobky, jako jsou hotová jídla. Na střední police bychom měli umístit uzeniny a sýry. Na nejnižší z polic je nejlepší skladovat čerstvé maso a ryby. Místem, kde skladujeme spoustu výrobků, jsou dveře chladničky. Často jsou to vysoké výrobky, které se nám nevejdou do polic. Je ale třeba dbát na to, že v této části chladničky je teplota vyšší. Proto je vhodná pro potraviny jako kečup a hořčice.

Měli byste vědět, že ne všechny potraviny jsou vhodné ke skladování v chladničce. Jde hlavně o některé druhy ovoce a zeleniny, například rajčata, brambory, česnek, cibuli, melouny a banány. Speciální chlazení také nepřispívá chlebu. Tyto potraviny skladované při nízkých teplotách ztrácejí výživové hodnoty mnohem rychleji. Přicházejí i o svou chuť. Chleba ale můžete například zamrazit v mrazničce a poté vyjmout a rozmrazit v troubě. Zachová si tak nutriční látky i chuť.

Zdroj: https://www.highspeedtraining.co.uk/hub/fridge-shelves-storing-food/
Přidat na Seznam.cz