Banany3

Plodiny konzumované mimo sezónu nepřinesou tělu žádný prospěch. Na tyto druhy v zimě pozor

Ať je zima, nebo léto, vždy bychom měli využívat potraviny, které nesou plody přirozeně v dané sezóně. Nejde pouze o ekologické hledisko, ale zejména o množství prospěšných látek v nich obsažených. Existují dokonce plodiny, které jsou vyloženě nevhodné pro konzumaci v zimě. Patří mezi ně ty nejobyčejnější plodiny, jako je například rajče nebo špenát. Proč je nemáme konzumovat?

Rajčata

Rajčata jsou zeleninou, která je dostupná po celý rok. Pro svůj správný růst ale potřebují dostatek slunce a čerstvý vzduch. Pokud tyto podmínky nejsou zachovány, rajčata jsou bez chuti a leckdy také bez barvy. Uměle vytvořené podmínky zkrátka nenahradí ty, které nám počasí dává samo o sobě. Kromě toho jsou rajčata mimo sezónu také plná zdraví škodlivých hnojiv.

Mohlo by vás zajímat:  Ovoce a zelenina prospívají jak organismu, tak i domácnosti. Tohle zvláštní použití povede k dokonalé čistotě každého domova
Zdroj obrázku: Pixabay

Citrusy

Možná už jste slyšeli, že grepy, mandarinky, pomeranče, citrony nebo třeba pomela jsou skvělým zdrojem vitamínu C. A ten je důležitý pro zachování našeho zdraví a posílení imunity, ne? Pravdou ale bohužel je také to, že citrusy ochlazují organismus, proto bychom se jejich konzumaci během zimy měli raději vyhnout.

Špenát

Špenát je přece tak zdravý. Jak by mohl být škodlivý? Smutnou pravdou je, že ty nádherně zelené listy špenátu, které se prodávají v supermarketech v plastových sáčcích, byly pravděpodobně vypěstovány v umělých podmínkách. Kromě toho je špenát extrémně citlivý na toxiny. Listy absorbují velké množství znečišťujících látek, které později končí v lidském těle.

Mohlo by vás zajímat:  Pěstovat rajčata může úplně každý. Netradiční způsob v plastových lahvích zaujme svou jednoduchostí
Zdroj obrázku: Freepik

Banány

Banány se k nám dovážejí ze vzdálených zemí. Než se dostaly až k vám domů, musely zvládnout tisíce kilometrů dlouhou cestu. A aby ji zvládly, bylo nutné je ochránit silnou dávkou konzervačních látek. Banány jsou nastříkány ethylenem, který jim dodává intenzivní žlutou barvu. Banány jsou bohaté na draslík, což je minerál, který může v zimě narušit termoregulaci těla, způsobit pocení a snížit teplotu.

Zdroj: https://www.offthegridnews.com/off-grid-foods/4-reasons-you-should-never-eat-out-of-season-vegetables-again/
Přidat na Seznam.cz