Papriky pomohou bojovat proti zákeřným nemocem. Vyzkoušejte výborný recept
Papriky jsou velmi oblíbenou zeleninou především u malých dětí. Koupit si dnes můžete zelené, žluté nebo červené odrůdy. Lidé je mají rádi nejen kvůli tomu, že se hodí do zeleninových salátů nebo jen tak na zobání ke sledování televize. Červené papriky pomáhají udržet tělo ve formě a posilují zdraví srdce.
Paprika proti problémům se srdcem
Konzumací papriky si zajistíte dobrou hladinu krevního tlaku a také se ochráníte před kardiovaskulárními chorobami. Pravidelná konzumace navíc zajistí nižší riziko vzniku Parkinsonovy choroby. Papriky jsou plné vitaminu C, ale také dalších látek. Vitamin C najdete nejen v ovoci, ale právě také v zelenině. Cenné jsou jak čerstvé plody, tak i naložené nebo jinak připravené.
Papriku si můžete snadno také zapéct. K tomu budete potřebovat:
- 4–5 paprik,
- sklenici rýže,
- 1/2 hrnku vařeného hrášku,
- 2 vařené mrkve,
- rajče,
- malou cibuli,
- sůl, pepř, oregano a bazalku,
- 3 lžíce oleje.
Jako základ si nejdříve uvařte rýži „al dente“ a mezitím si nakrájejte najemno cibuli a tu orestuje na dvou lžících oleje.
Papriky stačí naložit do mísy a zapéct
Do cibule přidejte hrášek a nakrájenou mrkev a rajčata na kostičky. Smažte zeleninu asi 3–4 minuty a poté ji přidejte k rýži. Okořeňte podle chuti a promíchejte. Nakonec sáhněte po paprikách. Ty umyjte, odřízněte vrchní část, aby vznikly kloboučky, a vydlabejte semínka. Zapékací misku následně vymažte lžící oleje.
Papriky naplňte rýží a zeleninou a dejte do zapékací misky. Troubu si rozpalte na 200 stupňů a pečte asi půl hodiny. Připravené papriky poznáte velmi snadno, protože začnou tmavnout. Dávejte si pozor, aby nebyly spálené, protože pak nebudou dobré. Papriky si můžete také naložit a jejich chuť si vychutnat dlouhé měsíce. Bohužel, papriky patří mezi potraviny, které jsou dnes velmi drahé, proto je lidé často vynechávají.
Zdroj: https://www.phillyvoice.com/can-eating-chili-peppers-improve-cardiovascular-health/