Ostružinová tinktura vás dostane jedinečnou chutí. Tuhle zdravou dobrotu si připravíte během chvíle
Ostružiny jsou úžasnou péčí o imunitu. Tinktura z tohoto ovoce je vynikající, zdravá a poskytne vám mnoho zdravotních benefitů. V přírodní medicíně se používá velmi často a považuje se za osvědčené řešení mnoha neduhů. Podívejme se na vlastnosti ostružin a nejlepší recept na jedinečnou ostružinovou tinkturu.
Na co pomáhá ostružinová tinktura?
Ostružiny obsahují mnoho vitamínu C, hořčíku, vápníku, železa, vitamínu B6, vlákniny a fosforové soli. Díky tomu jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé. Tinktura podpoří činnost oběhového systému, obsahuje mnoho antioxidantů (antokyany), bojuje proti volným radikálům, snižuje riziko vzniku aterosklerózy a rakoviny a mnoho dalšího.
Jak vyrobit ostružinovou tinkturu?
Ostružinová tinktura je jedním z nejméně náročných likérů, které si můžete připravit v pohodlí domova. Nepotřebujete žádné speciální vybavení a stačí vám pár surovin. Nejlepším ovocem jsou lesní plody. Jestli tuto možnost nemáte, měli byste zajít na místní trh. Při výběru se dívejte na barvu. Černé ovoce je nejzdravější a nejzralejší. Díky tomu získáte nejlepší tinkturu.
Rychlá ostružinová tinktura
Na výrobu ostružinové tinktury potřebujete 500 g čerstvých ostružin, 250 ml vodky (40–45%), 250 ml lihu (95%) a 300 g cukru. Ovoce umyjte a osušte. Vložte do sklenice (1200–1500 ml) a zalijte lihem a vodkou. Zavřete víčko a protřepejte. Uložte do tmy a nechte stát 2 týdny. Potom přidejte cukr, protřepejte a na týden odložte. Nakonec tinkturu sceďte a přelijte do vhodné nádoby.
Co udělat s ostružinami z tinktury?
Ostružiny z tinktury můžete použít hned několika způsoby. Někdo je přelije suchým nebo polosuchým vínem a využije je na výrobu domácího vína. Scezené a sušené ovoce může být také křupavou svačinkou pro dospělé, kterou můžete přidat do míchaných nápojů. Stejně tak z nich můžete uvařit omáčku, namočit je do čokolády, zmrazit nebo využít do dezertů.
Zdroj: https://healthy-food-near-me.com/homemade-blackberry-tincture/