Nové brambory budou dokonalou přílohou díky několika trikům. Příprava začíná už v obchodě
Nové brambory jsou k dostání hlavně na jaře a v letním období, protože se sklízejí. Jestliže si chcete užít jejich chuť, měli byste vědět, jak je správně uvařit, protože jedině tím docílíte toho, že budou chutné a nerozvaří se. Jak si vybrat správné brambory na vaření? Prozradíme vám metody a triky, které pomůžou.
Loupat, nebo neloupat nové brambory?
Jestliže si chcete vychutnat nové brambory, rozhodně byste měli vědět, s jakými potravinami jsou nejlepší a jak je dobře uvařit. Výborné budou s kefírem nebo zakysanou smetanou, přidat k nim můžete také máslo nebo kopr. Máslo ale berte kvalitní. Než je začnete vařit, pamatujte na několik pravidel, díky kterým budou dokonalé. Brambory berte vždy podobné velikosti, abyste jeden kousek neměli rozvařený a další nedovařený.
Při nákupu brambor myslete na to, jestli jsou kvalitní. Je to velmi důležité, a pokud máte možnost, kupujte domácí. Měkké brambory nebo ty, které mají zelenou hlízu, byste měli nechat v obchodě. Nové brambory je také zbytečné loupat. Jen je omyjte a můžete je dát vařit. Právě ve slupce se nacházejí vitaminy a další látky, kterých je škoda se zbavovat.
Sledujte, kdy se voda začne vařit
Jak ale brambory vařit? Dejte je do hrnce s osolenou vodou. Vroucí voda způsobí, že chuť brambor zůstane skutečně bramborová, navíc vám pomohou také slupky, které na bramborách necháte. Dejte jednu lžičku soli na jeden kilogram brambor. Vařte je pak několik minut a pravidelně kontrolujte, jestli už nejsou měkké. V případě, že máte nové brambory, budou připravené za 10–15 minut.
Nové brambory jsou ideální pochoutkou nejen k masu nebo omáčkám, ale dopřát si je můžete také jako smažené bramborové plátky. Brambory jsou plné vitaminů a minerálů a mají nízký glykemický index. Navíc jsou k dostání po celý rok a můžete si je obohatit kořením nebo bylinkami.
Zdroj: https://www.greatbritishchefs.com/how-to-cook/how-to-cook-new-potatoes