Eggs 1510449 1280

Nevyhazujte vaječné skořápky. Dokážou posílit naše kosti i rostliny v interiéru

Většina z nás rozklepne nebo uvaří vejce a poté skořápky jednoduše vyhodí do odpadu, v lepším případě biologického. Je to však velká škoda, protože když je budete sbírat a budete vědět, k čemu je můžete použít, mohou vám značně usnadnit život.

Prostředek pro posílení kosterního systému

Tělo dospělého člověka se skládá z více než 350 kostí, které samozřejmě s přibývajícím věkem slábnou. Tento přirozený proces však nepředstavuje žádný důvod pro to, abychom kostem neposkytli potřebnou výživu a nedodali jim tak pevnost.

Mohlo by vás zajímat:  Trpělivost nepřinese růže, ale orchidej. Vypěstování pomocí keiki chvíli trvá, stojí však za to

Pro přípravu této posilující tinktury budete potřebovat následující ingredience:

  • 5 velkých vajec, co nejkvalitnějších, nejlépe ze soukromého chovu,
  • 500 ml pravého včelího medu,
  • 500 ml koňaku,
  • 1 kg citronů.

Vejce uvařte a poté je vložte do vhodné nádoby. Přelijte je čerstvou citronovou šťávou, která by je měla zcela pokrýt. Pokud tomu tak není, použijte více citronů, než je uvedeno v receptu. Vejce uložte do ledničky, překryjte je a každý den je promíchejte. Nakonec přidejte také včelí med a koňak, propíchněte skořápky a vše dobře promíchejte. Tinkturu užívejte každý den před jídlem, přičemž postačí dvě lžíce. Dávejte pozor na přítomnost kousků skořápek, které byste konzumovat neměli.

Mohlo by vás zajímat:  Nakupování v době koronavirové. Při vybalování a skladování potravin je nutné dodržet několik zásad
Zdroj obrázku: Pixabay

Unikátní přírodní hnojivo

Pokud patříte mezi nadšené pěstitele pokojových rostlin a zároveň při péči o ně vždy hledáte řešení příznivá pro životní prostředí, jsou pro vás skořápky z vajec tím pravým. Jsou totiž 100% přírodní a obsahují řadu důležitých látek, zejména vitaminy a z minerálů železo, hořčík a samozřejmě vápník. Toto jedinečné složení předurčuje vaječné skořápky k tomu, že jsou skvělým hnojivem.

Než je však pro tento účel použijete, měli byste je co nejvíce zbavit všech, zejména organických, zbytků, rozložit je na plech a dobře je usušit v troubě. Tak totiž nejlépe zajistíte, že se z nich do půdy a na rostliny nedostanou žádné škodlivé patogeny. Usušené skořápky rozdrťte a posypejte jimi horní vrstvu zeminy nebo je do ní zahrňte. Vaše rostliny tak získají vynikající zdroj cenných živin.

Zdroj: https://morningchores.com/egg-shell-uses/
Přidat na Seznam.cz