Woman S Hands Are Pouring Boiled Water Jar With Pickled Cucumbers

Nejlepší nakládané okurky jsou jedině ty domácí: s naším receptem budou vždy křupavé

Nakládané okurky, konzervované okurky nebo okurky v kari, to jsou přídavky, které určitě stojí za to připravit na zimu a vychutnat si jejich chuť, když je obtížné získat čerstvou zeleninu. Nemůžete také zapomenout na přípravu okurek, které dokonale ladí se sendviči, saláty nebo hlavními jídly. Připravte si tento chutný a ověřený recept.

Recept na okurky

Nakládané okurky nejsou ničím jiným než syrovými okurkami v octové solance s přídavkem koření. Od konzervovaných se liší jen tím, že se vybírají malé, nedozrálé kusy. Okurky potěší sladkokyselou chutí a ochotně se podávají jako doplněk k večeřím, sendvičům nebo salátům. Níže uvádíme recept na konzervované okurky, které budou dokonale tvrdé a křupavé. Naše babičky ho znají už dávno.

Mohlo by vás zajímat:  Na mravence jde vyzrát jednoduchou domácí metodou. Svými účinky předčí kupované odpuzovače

Na přípravu zavařených okurek jako od babičky budete potřebovat: malé okurky, nové koření, hořčici, bobkové listy, pepř, mrkev, cibuli, česnek, kopr a křen. Na přípravu nálevu budete potřebovat 3 litry vody, půl litru octa, 10 lžic cukru a 3 lžíce soli. Všechny suroviny si dopředu připravte a můžete se pustit do přípravy.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava okurek

Sklenice důkladně umyjte a osušte. Oloupanou mrkev a cibuli nakrájejte na plátky. Do každé sklenice vložte tři zrna nového pepře, čtyři černého pepře, trochu hořčice, bobkový list, stroužek česneku, jeden kus mrkve, malý kousek cibule, trochu křenu a větvičku kopru. Nakonec vložte okurky a uspořádejte je pevně vertikálně, s tlustší stranou na dno. Potom připravte solanku. Nalijte vodu do hrnce, přidejte cukr, sůl a přiveďte k varu. Teprve poté nalijte ocet a přiveďte k varu.

Mohlo by vás zajímat:  Sůl je přírodním čističem na skvrny a připálené nádobí

Horkou solankou zalijte sklenice okurek a dobře je zatočte. Aby byly okurky křupavé, je důležité nalít solanku ihned po vaření. Dno velkého hrnce vyložte hadříkem, vložte do něj sklenice a pasterizujte, dokud okurky nezmění barvu. Nakonec položte horké sklenice vzhůru nohama, dokud nevychladnou. Sklenice skladujte na tmavém a chladném místě, například v suterénu nebo spíži. Lahodné okurky budou připraveny po 2–3 měsících.

Zdroj: https://cookieandkate.com/best-pickles-recipe/
Přidat na Seznam.cz