Nakládané okurky zkazí i malá chyba. S naším receptem budou lahodné a dokonale křupavé
Nakládané okurky jsou velkou pochoutkou nejen pro nás, milují je lidé po celém světě. I když je jejich pasterizace jednoduchá, mohou se objevit chyby, kvůli kterým přijdou o chuť nebo aroma. Jak si doma okurky naložit, aby byly křupavé? Tvrdost okurek byste měli kontrolovat, protože jedině tak budou dobré.
Jakým způsobem naložit okurky?
Naložené okurky jsou skvělé nejen jako pochutina například k filmu, ale také prospějí zdraví. Do siláže můžete navíc přidat i koření podle chuti, ale také můžete kombinovat různé druhy zeleniny. Vyrobíte si tak skvělou vitaminovou bombu, kterou si můžete dávat přes celou zimu. Jak ale docílit toho, že budou okurky krásně křupavé?
Při nakládání nesmíte zapomenout na jednu surovinu, která způsobí, že budou křupavé a chutné. Okurky by se nikdy neměly rozpadnout, a proto je důležité postupovat opravdu krok za krokem. Musíte především důkladně umýt sklenice, do kterých budete okurky nakládat. Víčka musí být utažená pevně, jinak se do sklenic dostane vzduch.
Jak si okurky správně naložit?
Pokud budete postupovat podle našeho receptu, neuděláte chybu. Připravte si:
- 1 kg okurek,
- 2 l vody,
- 2 lžíce soli,
- 30 g kořene křenu,
- 6 stroužků česneku,
- 3 snítky kopru,
- třešňové listy.
Okurky nejdříve omyjte pod vodou a nechte je několik hodin v misce se studenou vodou. Do sklenic dejte nejdříve třešňové listy, poté kopr a česnek. Nezapomeňte ani na kořen křenu. Okurky přilodejte až jako poslední. Celé zalijte převařenou vodou, okurky ale nesmí koukat ven z láku. Uzavřete je a dejte dnem vzhůru. Po několika hodinách můžete okurky postavit. Po týdnu už budou okurky křupavé a chutné a nebudou obsahovat skoro žádnou sůl. Po třech týdnech už se může říct, že jsou naložené. Hodí se hlavně jako příloha k masu nebo jiným pokrmům.
Zdroj: https://cookieandkate.com/best-pickles-recipe/