Na goji nesmí zapomenout nikdo, kdo žije zdravě. Pomůže předejít rakovině a zlepší soustředění

Plody goji ještě nejsou v Evropě tolik známé, ale postupně se dostávají do povědomí těch, kteří chtějí žít zdravým životním stylem. Goji jsou totiž plody plné spousty vitaminů a dalších látek, které se hodí nejen při dietě, ale ozvláštní různé druhy salátů. Bobule jsou velmi oblíbené při redukci, protože jsou nízkokalorické a můžete si je dopřát i v tvarohu nebo jogurtu.

Jaké účinky mají tyto plody na naše tělo?

Goji bobule mají oranžovou barvu a jsou podlouhlého tvaru. Obsahují nejen vitaminy A, C nebo E, ale také železo, zinek nebo vápník. Jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny a jejich konzumací tak získáte spoustu živin nejen pro správnou regeneraci svalů. Vláknina zase způsobí, že nebudete mít brzo hlad.

Mohlo by vás zajímat:  Nevyhazujte vaječné skořápky. Dokážou posílit naše kosti i rostliny v interiéru

Konzumací plodů goji si také zlepšíte zrak, protože jsou plné betakarotenu. Ten dobře působí také na pokožku a v létě tak budete krásně opálení a kůže nebude červená. Můžete jimi také podpořit svůj imunitní systém, ale to už je všeobecná známá věc. Pomoci mohou také při léčbě rakoviny, protože mají protirakovinné vlastnosti. Usnadní usnutí a zlepšují soustředění. Výčet jejich vlastností je opravdu dlouhý.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak můžete plody goji využít?

Jíst je můžete sušené, nebo čerstvé. V každém případě dostanete do těla potřebné vitaminy. Častěji se s nimi setkáte v sušené formě, protože čerstvé jsou hůře dostupné. Můžete si je přidat do müsli nebo do sladkých jídel, jsou vhodné i jako svačina. Jako každá potravina ale nejsou pro každého, protože se mohou objevit alergie.

Mohlo by vás zajímat:  Běžné kuchyňské suroviny zatočí se škůdci na zahradních rostlinách

Kombinovat byste je neměli s některými léky na cukrovku nebo těmi, které jsou na ředění krve nebo snížení krevního tlaku. Po jejich konzumaci se pak mohou objevit také alergické reakce, proto goji raději nejdříve vyzkoušejte. I když jsou plné vitaminů, odborníci je nedoporučují těhotným ženám. Můžete je nahradit jahodami, zeleným čajem nebo granátovým jablkem.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/322693
Přidat na Seznam.cz