Na goji nesmí zapomenout nikdo, kdo žije zdravě. Pomůže předejít rakovině a zlepší soustředění
Plody goji ještě nejsou v Evropě tolik známé, ale postupně se dostávají do povědomí těch, kteří chtějí žít zdravým životním stylem. Goji jsou totiž plody plné spousty vitaminů a dalších látek, které se hodí nejen při dietě, ale ozvláštní různé druhy salátů. Bobule jsou velmi oblíbené při redukci, protože jsou nízkokalorické a můžete si je dopřát i v tvarohu nebo jogurtu.
Jaké účinky mají tyto plody na naše tělo?
Goji bobule mají oranžovou barvu a jsou podlouhlého tvaru. Obsahují nejen vitaminy A, C nebo E, ale také železo, zinek nebo vápník. Jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny a jejich konzumací tak získáte spoustu živin nejen pro správnou regeneraci svalů. Vláknina zase způsobí, že nebudete mít brzo hlad.
Konzumací plodů goji si také zlepšíte zrak, protože jsou plné betakarotenu. Ten dobře působí také na pokožku a v létě tak budete krásně opálení a kůže nebude červená. Můžete jimi také podpořit svůj imunitní systém, ale to už je všeobecná známá věc. Pomoci mohou také při léčbě rakoviny, protože mají protirakovinné vlastnosti. Usnadní usnutí a zlepšují soustředění. Výčet jejich vlastností je opravdu dlouhý.
Jak můžete plody goji využít?
Jíst je můžete sušené, nebo čerstvé. V každém případě dostanete do těla potřebné vitaminy. Častěji se s nimi setkáte v sušené formě, protože čerstvé jsou hůře dostupné. Můžete si je přidat do müsli nebo do sladkých jídel, jsou vhodné i jako svačina. Jako každá potravina ale nejsou pro každého, protože se mohou objevit alergie.
Kombinovat byste je neměli s některými léky na cukrovku nebo těmi, které jsou na ředění krve nebo snížení krevního tlaku. Po jejich konzumaci se pak mohou objevit také alergické reakce, proto goji raději nejdříve vyzkoušejte. I když jsou plné vitaminů, odborníci je nedoporučují těhotným ženám. Můžete je nahradit jahodami, zeleným čajem nebo granátovým jablkem.
Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/322693