Background From Fresh Red Strawberries

Jahody patří k letnímu mlsání, dokonale se ale postarají i o naši krásu

Jahody jsou dokonalým ovocem, které milujeme všichni. Ať už děti, či dospělí, rádi si na svěžích jahodách pochutnáme. Lze z nich připravit dokonalý dezert, bublanina, ale i zmrzlina na osvěžení. A pokud si připravíte nápoj z jahod a jablečného octa, získáte tekutinu nabitou vitamíny a dalšími prospěšnými látkami. Jahody však lze použít i jako přísadu ke zlepšení vaší krásy. Můžete z jahod vytvořit masku, která zvláční pokožku a vyživí ji.

Připravte si hydratační masku

Připravte si pět velkých jahod, odtrhněte stonek, listy, umyjte ovoce a vidličkou v misce rozmačkejte. Jakmile je máte rozmačkané na kaši, přidejte lžíci tvarohu a kávovou lžičku medu. Med použijte přírodní od místního včelaře. Smíchejte a aplikujte na krk, obličej i dekolt. Po deseti minutách si masku opláchněte teplou vodou.

Mohlo by vás zajímat:  Podzimní řez zajistí bohatou úrodu malin v příští sezóně
Zdroj obrázku: Freepik

Maska pro získání svěží barvy pleti

Připravte si sedm jahod, umyjte je a opět rozdrťte vidličkou. Do jahod přidejte jeden bílek a lžíci tvarohu a půl lžičky citronové šťávy. Vše důkladně promíchejte, našlehejte vidličkou a naneste na obličej. Masku ponechte na obličeji přibližně patnáct minut a poté opláchněte studenou vodou.

Čisticí maska

Stačí smíchat několik jahod se lžící vysokoprocentní smetany a lžící ovesných vloček, které si předem rozmixujete. Aplikujte na obličej a počkejte alespoň dvacet minut. Poté vlažnou vodou opláchněte. Pokožka bude vláčná a hydratovaná.

Mohlo by vás zajímat:  Jablko je plné vitamínů, do jídelníčku patří pravidelně
Zdroj obrázku: Freepik

Nezapomínejte

Nezapomínejte si jahody také dopřát i k jídlu. I zevnitř hydratují pokožku, doplní tekutiny, ale i vitamíny a minerální látky. Jahody mají silný antioxidační účinek, takže budete fit, zdraví a vaše pokožka bude krásná a jemná. Také obsahují z 90 % vodu a ve zbytku vlákninu. Pozor při uskladnění. Skladujete je nejlépe rozprostřené a v lednici. Rychle je zkonzumujte, aby neztratily své cenné výživové hodnoty.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/foods/strawberries
Přidat na Seznam.cz