Strudl

Jablečný štrůdl s jablky

 

Co budeme potřebovat?

  • Listové těsto
  • Jablka (asi 4-5 ks)
  • Skořice
  • Cukr krystal
  • Strouhanka
  • Rozinky
  • Ořechy (vlašské)
  • Vejce

Postup přípravy štrůdlu

1) Listové těsto rozdělíme na dva díly a pořádně rozválíme (těsto by mělo být po rozválení co nejtenčí).
2) Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.
3) Posypeme skořicí a cukrem.
4) Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C) a občas znovu přetřeme vejcem.

Mohlo by vás zajímat:  Fazolový guláš po bretaňsku zahřeje i zasytí. Polský recept je rychlý a chutný

VIDEO: Postup při přípravě

Přidat na Seznam.cz