Young Beautiful Blonde Girl Cares Face Skin With Moisturizer Front Mirror

Drahé krémy mohou být úplně k ničemu. Zásadní je pečovat o pokožku především zevnitř

Krémy za tisíce nepomáhají, pokožka je ochablá a objevují se stále nové vrásky? Stav pokožky ovlivňuje do velké míry strava i vnější faktory, nestačí pečovat o pleť jen zevně, ale také zevnitř. Jaké potraviny jsou pro zpevnění pokožky nejvhodnější, jakým se naopak obloukem vyhnout? Inspirujte se tipy od odborníků!

Krém, nebo okurka?

Kůže je největším orgánem lidského těla s plochou až 2 metry čtvereční a vážící až 10 kilogramů. Plní řadu úkolů, je tepelnou ochranou těla, vylučuje pot, hraje zásobní i smyslovou roli, k tomu zabraňuje patogenům dostat se k vnitřním orgánům. S věkem může ztrácet elasticitu i pevnost, nemusí už být tak zářivá jako v mládí. Na vině je věk a vnější i vnitřní faktory. Mezi vnější patří i podmínky, ve kterých člověk žije, nejen to, jak se o pleť stará. Mezi vnitřní pak jídelníček, který hraje v péči o pokožku stěžejní úlohu.

Mohlo by vás zajímat:  Podmáslí je lék na trávicí obtíže a kocovinu, dobře působí také při hubnutí
Zdroj obrázku: Freepik

Pro pevnou pleť do rychlého občerstvení?

Několik drahých značkových krémů, ale oběd ze stánku rychlého občerstvení? Hladké a napnuté pokožky nelze docílit jen pomocí zázračných krémů s obsahem kolagenu nebo kyseliny hyaluronové. Buňky s věkem ztrácí schopnost zadržovat vodu a kůže ochabuje, proto je nutné zařadit do jídelníčku potraviny, které tento přirozený proces oddálí nebo zcela zastaví. Denní strava by měla obsahovat pět porcí zeleniny a ovoce s obsahem vitamínů A, C, a E a minerály, jako jsou zinek, selen a měď. Tyto cenné látky mají antioxidační účinky a pomáhají zpevnit pleť.

Mohlo by vás zajímat:  Rajčata jsou bohatá na živiny. Při konzumaci záleží na jejich kombinaci s jinými potravinami

Potraviny jako vzpruha pro pleť

Mezi vhodné potraviny, které zpevní pokožku a vrátí jí mládí, patří za studena lisované rostlinné oleje, které obsahují vitamín E, dále avokádo, ořechy, vejce nebo obilné klíčky. Vitamíny A a C se nacházejí v zelenině oranžové nebo zelené barvy, kromě toho se hodí zařadit zeleninu bohatou na karoteny a vitamíny řady B. Z masa jsou vhodné ryby, makrely, losos, sardinky nebo šproty. Do pitného režimu se doporučuje zařadit zelený čaj, který obsahuje potřebné antioxidanty i flavonoidy pro zářivou pokožku.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/eat-your-way-fabulous-skin
Přidat na Seznam.cz