Díky jedinému triku se brambory nerozvaří a uchovají si maximum prospěšných látek
Vaření brambor nemusí být vůbec žádná věda, pokud budete vědět, jak na to. Mnoho lidí si je sice jistých, že vědí, jak tuto oblíbenou přílohu uvařit, ale při samotné činnosti dělají mnoho chyb. Jak uvařit brambory tak, aby byly chutné a nerozvařily se? Stačí se soustředit na jedinou věc, která patří mezi velmi důležité.
Proč tak milujeme brambory?
Brambory jsou velmi oblíbenou zeleninou, která by neměla chybět v žádné domácnosti. Můžete si je nejen uvařit, ale také upéct nebo ugrilovat. Děti milují bramborové hranolky nebo bramborovou kaši, dospělí si zase mohou udělat brambory šťouchané. Existuje spousta jídel z brambor, která jsou tradiční a lidé je milují. Obsahují spoustu vitaminů a živin, které jsou pro nás důležité.
Mají hodně sacharidů, a proto je lidé většinou vyřazují, pokud chtějí zhubnout. Ve 100 gramech najdeme 70 kalorií. Brambory tedy patří mezi nízkokalorické potraviny. Mnohem tučnější jsou omáčky, ke kterým si brambory dáváme. Kromě vitaminu C brambory obsahují také vitaminy A, K nebo D, ale také prvky, jako je síra, vápník nebo hořčík.
Jakou chybu nejčastěji děláme během vaření?
Při vaření brambor můžete udělat hned několik chyb. Záleží také na tom, jestli se jedná o nové, nebo staré brambory. Každý člověk podle výzkumů sní asi 30 kg této zeleniny, a proto je vhodné vědět, jak ji správně uvařit, aby nebyla rozvařená. Aby si brambory zachovaly své nutriční hodnoty, je potřeba dbát na správnou teplotu vody.
Nové brambory je vhodné dávat do vroucí vody, ale ty staré bude lepší vložit do studené. Nezapomeňte však, že je nutné počítat s časem vaření od doby, co se voda začne vařit. Vodu byste si měli ještě před vařením osolit nebo to udělat až v případě, že se voda vaří. Brambory si můžete ochutit také různými bylinkami. Výborné jsou například s obyčejným tvarohem a posypané pažitkou.
Zdroj: https://antonscafebar.com/boil/how-do-you-boil-potatoes-without-them-falling-apart.html