Glass Homemade Healthy Green Smoothie With Fresh Baby Spinach

Antioxidanty pročistí tělo od škodlivých látek. Při pravidelné konzumaci se můžeme těšit na pevné zdraví

Antioxidanty jsou pro naše tělo velmi důležité. Díky nim nebudeme mít v těle toxické látky, bojují dobře také proti rakovině a můžeme se díky nim cítit dlouho mladí. Jaké potraviny patří mezi největší antioxidanty a jak si je připravovat, abyste z nich měli opravdu co nejvíce? Mohou na první pohled působit jako drogy, ale volné radikály naše tělo mohou ohrožovat.

Volné radikály mohou na těle napáchat velké škody

Každý den jsou naše tělo a pokožka vystaveny nebezpečným radikálům a dalším látkám, které nejsou pro naše tělo vhodné. Proto je dobré je odstranit, nejlépe přírodními metodami. Jednou z nich je právě konzumace potravin, které působí jako antioxidanty. Musíme je ale jíst pravidelně, jinak nebudou mít ten správný účinek. Dejte si zdravé potraviny každý den a uvidíte, jaký budou mít vliv na vaše tělo.

Mohlo by vás zajímat:  Jak bojovat proti slimákům

A jaké potraviny jsou vhodné pro naše tělo, aby se důkladně vyčistilo? Je to například kapusta. Díky látkám, které obsahuje, funguje jako vnitřní filtr a díky tomu se z těla volné radikály dostanou snadno. Pokud budete jíst několik listů denně, účinky se dostaví velmi rychle. Můžete si ji dát jako salát.

Zdroj obrázku: Freepik

Vyzkoušejte i méně známé potraviny

Aronie patří mezi potraviny, které jsou jedničkou v počtu antioxidantů. Snižují krevní tlak a také utěsňují krevní cévy. Pokud máte problémy se srdcem, dejte si aronii klidně každý den. Můžete ji také zamrazit nebo si z ní udělat lahodnou šťávu. Brazilské ořechy jsou silným antioxidantem a navíc obsahují vitamin E, který oddaluje stárnutí. Možná to bude překvapivé, ale další potravinou je brokolice, kterou ne každý má rád.

Mohlo by vás zajímat:  Kousnutí od kočičího mazlíčka znamená náklonnost. Projevem agrese je pouze ve specifických případech

Brokolice nepatří mezi oblíbené potraviny. Její složky ale chrání mozek nejen před volnými radikály, má také protirakovinné vlastnosti. Nejvíce prospěšné látky sulforafanu se nachází v syrové brokolici. Nejlépe pro své tělo uděláte, když budete brokolici jíst s hořčicí nebo křenovou omáčkou.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/foods-high-in-antioxidants
Přidat na Seznam.cz