Cockroach With Long Ears

Švábům v domácnosti předejde pravidelný úklid a některé běžné vůně

Každý škůdce a nezvaný host v domácnosti dokáže způsobit rozruch. V některých lidech dokonce i pocit úzkosti nebo znechucení. Co ale lidé nesnáší nejvíce? Zjištění, že se usídlili v domácnosti švábi. Samotný pohled na tento hmyz působí nepříjemně, ale švábi navíc šíří nebezpečné bakterie a viry po celé domácnosti. Pokud na šváby narazíte, je potřeba jednat co nejrychleji a zbavit se jich.

Důvod, proč se švábi usídlí v domácnosti

Ne nadarmo se říká, že švábi se objevují v zanedbaných domácnostech. Do domácností se dostávají především kvůli snadno přístupným zbytkům potravy. Abyste se vyvarovali jejich návštěvy, vždy uklízejte pořádně zbytky jídel a pravidelně vynášejte koš. Udržením domácnosti v čistotě předejdete řadě problémů, hlavně následnému boji s jejich odstraněním. Nemusíte však panikařit, stačí vyzkoušet nejprve pár domácích, levných způsobů, které mohou být stejně účinné jako prostředky nabízené v obchodech.

Mohlo by vás zajímat:  Zahradní byliny zaručeně odeženou nenáviděné škůdce a zároveň obohatí jídelníček
Zdroj obrázku: Freepik

Co švábi nesnáší?

I když švábi patří mezi tvory, co jim nedělá problém přežívat ve špíně, i oni nesnáší některé pachy. Patří mezi ně především bobkový list, který můžete dát tam, kde jste tento hmyz spatřili. Nastražte jej také v rozích místnosti, pod sporák, dřez a kolem odpadkového koše. Švábi také nemusí kyselé prostředí. V tomto případě hraje důležitou roli citronová šťáva. Vymačkejte šťávu z jednoho citronu, smíchejte ji s malým množstvím vody a nastříkejte na místa, kde jste naposledy spatřili šváby. Citron zároveň tato místa vydezinfikuje.

Mohlo by vás zajímat:  Hmyz z domácnosti vyženou nejlépe přirozené prostředky, které mu nevoní

Šanta kočičí

Šanta kočičí je velice oblíbenou bylinkou pro kočky, pro šváby je však pravým opakem. Bylinku vložte do malých propustných sáčků a zavěste do skříněk, kde skladujete potraviny. Nezapomeňte listy pravidelně obměňovat, abyste udržovali silné aroma.

Domácí prostředek

Připravit si můžete také domácí roztok. Stačí nalít do rozprašovače ocet a pár kapek mátového oleje. Aplikujte na všechna místa, kde by se mohl tento hmyz objevit. Poslední možností je rozmístit po domácnosti česnek nebo sušenou cibuli v prášku. Pro zvýraznění vůně přidejte drcené bobkové listy.

Zdroj: https://smithspestmanagement.com/blog/post/how-to-get-rid-of-roaches-in-your-home/
Přidat na Seznam.cz