Flat Lay Natural Salt Concept

Sůl nad zlato: Tento bílý prášek dovede k dokonalosti nejen připravované pokrmy

Sůl patří mezi nejlevnější a nejuniverzálnější koření, které v kuchyni potřebuje každý z nás. Bohužel mnoho lidí ji používá jen při vaření. To je velká škoda, protože je vhodná i na mnoho dalších věcí, které vás pravděpodobně nikdy nenapadly. Využít ji můžete jako součást kosmetiky nebo prostředek na nádobí. Které z těchto metod jste již znali?

Sůl jako součást domácí kosmetiky

Popraskané paty trápí obrovské množství lidí. Měli byste proto znát nejlepší způsoby, jak je vyléčit. Jedním z nich je také použití kuchyňské soli. Připravte si lavor a nasypte do něj 2–‍3 polévkové lžíce soli. Zalijte je teplou vodou a přidejte pár kapek oblíbeného esenciálního oleje. Ideální je levandule, která pomáhá v boji s hyperhidrózou nohou. Nechte sůl působit a poté si nohy osušte. Budete se cítit mnohem lépe.

Mohlo by vás zajímat:  Přichází čas na první výsev. Připravit si můžeme zeleninu, květiny i bylinky

Další možností pro kosmetiku je solný peeling. Výroba je jednoduchá a neobsahuje žádné škodlivé látky jako kupované peelingy. V misce smíchejte pár lžic soli, lžičku olivového nebo kokosového oleje, pár kapek esenciálního oleje, špetku skořice a dvě lžíce kávové sedliny. Naneste na čistou pleť a použijte jako klasický peeling. Nepoužívejte na podrážděnou nebo čerstvě depilovanou kůži.

Zdroj obrázku: Pixabay

Lesklé nádobí pomocí obyčejné soli

Máte-li doma myčku na nádobí, možná vás trápí špatně umyté nebo matné nádobí. Přidejte do dávkovače trochu soli místo solných kapslí z obchodu. Výsledek bude stejný a ušetříte hodně peněz. Díky tomuto způsobu získáte dokonale lesklé sklenice i talíře. Kromě soli přidejte také trochu octa a můžete se těšit na dokonalý výsledek za pár korun, který bude zcela ekologický.

Mohlo by vás zajímat:  Zelenina je zdravá, ale jen do určité míry. Někdy může vést až k ledvinovým kamenům

Sněhově bílé záclony díky soli

Sůl je skvělým bělidlem. Jestli máte zažloutlé nebo šedé závěsy, měli byste po kuchyňské soli sáhnout. Rozpusťte 6 lžic soli v 10 litrech vody a na pár hodin do roztoku namočte špinavé záclony. Nejlepší bude, když je tam necháte přes noc. Ráno je vyperte na jemný program a okamžitě po vyprání pověste zpět na okna. Záclony se vyvěsí, nebudete je muset žehlit a ještě budou dokonale bílé. A přitom nebudete muset nikam chodit pro chemické bělicí prostředky.

Zdroj: https://www.spaandclinic.com.au/wellness/use-salt-cosmetics
Přidat na Seznam.cz