Garden Cress 3311846 1920

Řeřicha patří k nejcennějším pokladům jara. Zdravé klíčky lze sklízet už za pár dní od výsevu

Řeřicha je v domácnostech spojená hlavně s Velikonocemi. Je symbolem života a vitality, proto by na jaře neměla chybět na vašem stole. Je ale dobré si uvědomit, že můžete začít s pěstováním kdykoliv a nemusíte čekat na svátky jara. Můžete si řeřichu snadno vysadit do vaty a během několika dní se těšit z jejích klíčků.

Jak získat čerstvou řeřichu?

Klíčky řeřichy jsou velmi zdravé a také jejich příprava je velmi jednoduché. Můžete je pak přidat nejen do salátů, ale vhodné budou také jako doplněk na namazaný chléb. Klíčky jsou pikantní a vhodné nejen jako dekorace. Jarní atmosféru můžete doplnit různými věcmi a řeřicha patří mezi ně. Vysadit ji je velmi jednoduché a nebudete k tomu potřebovat mnoho věcí.

Mohlo by vás zajímat:  Úchvatné orchideje se mohou stát ozdobou každého interiéru. Stačí se inspirovat jejich domovinou

Řeřicha se hodí především k vajíčkům, proto je spjata s Velikonocemi. K jejímu vysazení budete potřebovat malou misku, talíř, na který budete řeřichu vysévat, a vatu. Tento úkol pak zvládne naprosto každý. Proto do vysazení můžete zapojit i své děti, které budu nadšené, že se jim něco povedlo, a denně budou sledovat, jak jejich řeřicha roste a roste.

Zdroj obrázku: Freepik

Vata a velké množství vody budou důležité

Vytvořte si vlastní tradici, kterou budete každý rok dodržovat. Misku otočte dnem vzhůru a položte ji na talíř. Nádobu zakryjte vatou a zalijte množstvím vody. Potom na vatu nasypte semínka řeřichy. Musí být blízko u sebe, díky tomu budou klíčky velmi husté. Semínka můžete k vatě přitlačit, aby neklouzala. Podlijte vodou a pak už jen sledujte, jak klíčí. Ke konzumaci budou vhodné již za týden.

Mohlo by vás zajímat:  Zdánlivě čistý domov je ve skutečnosti plný nebezpečných toxinů. Čistý vzduch není samozřejmost

Jak rychle řeřicha roste? Pokud vydržíte 10–14 dní, bude to nejlepší varianta. Vlastnosti řeřichy jsou velmi známé. Rostlina je spojena s jarní energií, protože obsahuje vitamin C, který podpoří imunitu. Tělo bude chráněné před stárnutím a řeřicha také působí antioxidačně. Podporuje trávicí trakt a pomáhá odstraňovat toxiny. Hodí se také pro ty, kteří se snaží zhubnout.

Zdroj: https://www.thompson-morgan.com/how-to-grow-cress
Přidat na Seznam.cz