Plant Pot Flower Hanging Tree

Trpělivost růže přináší, pro nedočkavce ale máme několik tipů na rostliny, které vyrostou rychle

Pěstování rostlin je oblíbeným koníčkem mnoha lidí. I když jsou lidé trpěliví, mnohdy musí dlouho čekat, než jim rostlina nejen vyroste, ale také vykvete. Víte, jaké rostliny si pořídit, abyste se z nich mohli radovat co nejdříve? Zelené květiny jsou nejen skvělou dekorací, ale pomohou také vyčistit vzduch od různých škodlivých látek.

Rostliny mají praktickou funkci v domácnosti

O pokojové rostliny je nutné se starat, protože jedině tak budou bujně růst. Navíc existují druhy rostlin, které rostou mnohem rychleji než ostatní. Mezi takové patří například monstera, která prožívá renesanci a lidé si ji pořizují čím dál častěji. Má krásné velké listy a zaujme každého na první pohled. Pochází z pralesů, proto potřebuje vysokou vlhkost, na druhou stranu ji netrápí nedostatek slunečních paprsků.

Mohlo by vás zajímat:  Mrkev dodá toulcovce důležité živiny

Zajistěte jí světlé místo, nesmí být dlouho na tmavém, protože její listy pak nebudou děravé, což je její nejnápadnější znak. Zalévejte ji v pravidelných intervalech, v létě ji můžete kropit. Nezapomínejte ani na hnojení, které je potřeba jednou za tři týdny. Monstera bude tvořit nové a nové listy, takže během krátké doby vyplní velký prostor. Existuje více druhů, liší se zejména velikostí, tvarem a barvou listů.

Zdroj obrázku: Freepik

I jiné rostliny porostou při správné péči rychleji

Rostlina nazývaná Rowley´s Old Man je ideální pro netrpělivé lidi, protože rychle z rostliny vyraší nový výhonky. Ale potřebuje správné podmínky. Na dlouhých stoncích rostou šťavnaté listy, které mají originální tvar, a proto je tolik oblíbená. Ozdobné listy připomínají hrášek, který je navlečený na nitích. V přírodě rostlinu najdete v Africe, kde je velké horko. Podmínky v domácnosti jsou velmi těžké vytvořit právě z tohoto důvodu. Dejte ji na jižní parapet, má ráda hodně světla.

Mohlo by vás zajímat:  Vytvořte si doma jedinečnou levitující dekoraci s živými rostlinami

Pilea je květina, která ještě není tolik známá. Již v 70. letech ale patřila mezi oblíbené, protože se odlišuje od ostatních rostlin tím, že může být opravdu obrovská. Má kulaté, masité listy a jinak se jí také říká „mince“. Má také zvláštní nároky – potřebuje světlé místo, mírnou zálivku a hlavně žádné sluneční paprsky, které by listy mohly spálit. Pilea velmi často tvoří nové sazenice, takže rostlinu pak můžete darovat.

Zdroj: https://www.indoorplantsforbeginners.com/the-fastest-growing-houseplants/
Přidat na Seznam.cz