Sprouted Planted Sprout

Dát si ji k párku může být velká chyba. Hořčice najde lepší uplatnění na zahradě. Prospěje rostlinám i zničí všechny škůdce

Když se řekne hořčice, každý si představí žlutou hmotu, která nesmí chybět na talíři vedle párku, ale třeba i pečeného masa. Toto dochucovadlo se však nemusí využívat jenom v kuchyni. Má skvělé využití i na zahradě. Prospěje pěstovaným plodinám, a dokonce pomůže eliminovat mnohé škůdce. A co více – jde o pomocníka, který je stoprocentně přírodní, tedy ekologický.

Hořčice ve správné konzistenci

Pokud otevíráte lednici a berete z ní kelímek klasické plnotučné hořčice, zase ho vraťte zpátky. To, co budete potřebovat není již hotové dochucovadlo, někdy také doplněné o různé éčka a další věci. Na zahradě je třeba použít samotné hořčičné semínko. Tedy koření ve formě kuliček, které si doma v hmoždíři nadrtíte na jemný prášek. Ten je tou konzistencí, kterou budete potřebovat.

Mohlo by vás zajímat:  Několik pravidel a opatření zmírní projevy jarní alergie

Jak hořčici použít?

Jakmile máte hořčičný prášek, můžete se pustit do jeho využití. Možností je hned několik. Prášek se dá přímo sypat na zeminu, ať už v záhonech, nebo v květináčích. Také ho lze promíchat s vodou a tou následně zalévat. Při zakládání nových záhonů ho též můžete smíchat s humusem a prospět tak samotné půdě. V případě problémů se škůdci je možné smícháním s vodou vytvořit také velmi jednoduchý postřik. Vždy ale pozor na dávkování – pamatujte, že méně je někdy více.

Mohlo by vás zajímat:  Dieta Maggi nese jméno po známé premiérce, která na její úžasné výsledky nenechala dopustit
Zdroj obrázku: Freepik

Jak a čemu prospěje?

Benefitů má hořčice hned celou řadu. Dokáže například zbavovat půdu různých nežádoucích látek, které rostlinám neprospívají, nebo je mohou dokonce také poškozovat. Též může pomoci půdě v odpočinku, proto není na škodu využít ji na podzim a nechat v půdě po dobu celého zimování.

Opomíjet nelze ani to, že je hořčice velmi dobrým bojovníkem proti škůdcům. A to včetně těch nejznámějších, jako je například mandelinka, nebo mšice. Též si poradí také s většími druhy, jako je slimák. Hořčice v záhonech nebo květináčích působí pro škůdce odpudivě. Ti se tak daným lokacím raději vyhnou.

Zdroj: Life Hacks
Přidat na Seznam.cz