1461450313 748511 Big

Myslete už letos na to, jak skvělé bude příští léto – pořiďte si vlastní party stan!

Vlastníte domek se zahradou? A jezdíte v létě na hudební festivaly či jiné venkovní akce? Pokud jste alespoň na jednu z otázek odpověděli ano, pravděpodobně jste již měli příležitost party stan obdivovat, ať už u sousedů, nebo u některé partičky v kempu. A nejspíš máte taky pocit, že by vám jeden přišel vhod.

Zahradní stan nejen na oslavy

Vůně grilovaného masa, sklenička dobrého alkoholu v ruce, přátelé a elegantní úkryt před deštěm i prudkým sluncem – i tak může vypadat večírek u vás na zahradě. Zahradní party stany se ale vedle svého prvotního účelu, jímž jsou oslavy pod širým nebem, hodí i na mnoho dalších věcí. Na festivalech do nich můžete umístit zahradní nábytek a užít si tak trochu pohody, zatímco ostatní se budou pařit ve stanech nebo na přímém slunci. A co víc, můžete v nich také zaparkovat auto, takže bude chráněno před nepřízní počasí i nenechavými zraky. Při pořádání venkovních akcí se v party stanu dá krásně ukrýt stánek s občerstvením nebo s drobnými prodejními předměty. Krom zahradní party zastřeší zahradní stan s přehledem také firemní večírky, sportovní akce a prodejní místa na trzích. Při sportovních kláních může sloužit i jako praktická šatna, jelikož jeho stěny vytvoří potřebné soukromí. Tato vlastnost samozřejmě přijde vhod i doma, kdykoliv se na zahradě budete chtít skrýt před neodbytnými sousedy…

Mohlo by vás zajímat:  Živočišné uhlí působí jako přírodní hnojivo a podporuje přátelské mikroorganismy v půdě

Jaký by měl být ideální party stan?

Protože se party stan obvykle nevyhne drsnému zacházení, očekáváme od něj v prvé řadě bytelnost a dobrou stabilitu. Samozřejmě musí splňovat všechny bezpečnostní normy, aby odolal i extrémním vlivům počasí včetně větru a sněhového zatížení. Bonusem je snížená hořlavost plachty, která vyloučí další rizika. Většinou bývají takové zahradní stany vyrobeny z kvalitního polyesteru či polyvinylu. V neposlední řadě záleží i na vzhledu. Některé elegantní stany mohou dočasně nahradit zahradní altán, aniž by působily rušivě. Zajímejte se také o to, jak náročná bude montáž zvoleného typu. Pokud nepatříte zrovna mezi kutily a na stavbu stanu budete s největší pravděpodobností sami, vybírejte ty lehčí, jejichž vztyčení nebude nad vaše síly. Nůžkové rychle rozkládací party stany 3×3 m by pro vás mohly být to pravé.

Mohlo by vás zajímat:  Jablka podporují trávení a metabolismus, napomáhají hubnutí a fungují jako prevence proti nemocem

Kvalitní zahradní stany v širokém spektru barev a tvarů

Největší výběr zahradních párty stanů má na svých stránkách e-shop aaaZahrada, samozřejmě včetně nezbytného příslušenství. V katalogu si budete moci vybírat podle velikosti, barvy nebo podle typu stanu. Před mrholením na zahradní party vás zachrání i ten nejmenší stan party stan 3×3 m, největší varianty pak dosahují až 3×5 m, a to už je pořádný hangár! Barevné rozpětí pokrývá všechny základní barvy od elegantní černé přes jasné barvy až po klasickou pískovou. Dostupné jsou i kombinace barev a stylové stany s okénky. Provedení se pak liší především množstvím stěn – některé stany mají pouze 2 boční stěny, jiné 4 a další fungují spíše jako pergoly. Vyberte si ten váš a žádná dešťová přeháňka vám už nepřekazí zábavu!

Přidat na Seznam.cz