Způsob skladování ovlivňuje chuť, vůni i trvanlivost potravin. Vyvarujte se nejčastějších chyb
Máte za to, že skladovat potraviny je snadné? Pokud víte jak na to, pak ano. Při nesprávném skladování totiž může nastat hned několik způsobů zhoršení kvality. V některých situacích může dojít ke ztrátě vůně, chutě nebo třeba ke snížení doby trvanlivosti a dalším problémům, které mohou být z hlediska použití nesprávně skladovaných potravin problém. Každý typ potraviny má svá specifika skladování, která je nutné dodržet. Zde se můžete přesvědčit o tom, že potraviny skladujete správným způsobem.
Koření
Nechat koření v sáčku, ve kterém jste jej koupili, není dobrým řešením. Takové koření velmi rychle navlhne, ztratí vůni i chuť. To nejlepší, co můžete udělat, je nachystat si na koření malé uzavíratelné nádoby, ve kterých mu bude dobře. Třeba takové koření v malých uzavíratelných skleničkách s těsněním vypadá velmi pěkně vyskládané v kuchyni na poličce a navíc jej máte vždy po ruce.
Sladké a slané pečivo
Pokud se jedná o pečivo, které není nutné chladit v lednici, je nejlepší uskladnit sladké i slané pečivo do látkových sáčků či tašek. Rozhodně ho neskladujte v igelitovém pytlíku. Pečivo s náplní, která vyžaduje skladování v chladu, např. ovocné a tvarohové koláče, umístěte raději do lednice.
Krájené uzeniny
Krájené uzeniny si v přiměřeném množství donesete domů z obchodu. Pokud ale občas pořádáte nějaké rodinné nebo přátelské oslavy, jistě znáte situaci, že vám zbydou nakrájené sýry a uzeniny na tácech. Někteří lidé je jen přikryjí potravinovou fólií, ale mnohem lepší je poskládat nakrájené uzeniny i sýry do komínku v krabičce, kterou uzavřete víčkem. Pokud vám z oslavy zbydou celé nenaporcované klobásy, ty můžete s klidným srdcem nechat v lednici pouze zamotané v mikrotenovém sáčku. Pokud si přinesete domů krájené uzeniny od pultu, můžete je nechat uskladněné v papírovém obalu.
Zdroj: https://www.housebeautiful.com/uk/lifestyle/food-drink/a19417308/how-to-make-food-last-longer/