Vitamín C snadno doplníme zdravými produkty

Person Showing Cut Orange Half Pile Fruits

V podzimních a zimních plískanicích nejvíce trpí lidská imunita. Tu je třeba podpořit otužování, zdravým životním stylem a přísunem vitamínu C. Nejlépe je ho konzumovat v přirozeném stavu, tedy v ovoci a zelenině. Kde ho najdete nejvíce? Co je to vitamín C Vitamín C, jinak zvaný jako kyselina askorbová, je ve vodě rozpustná živina, která je nezbytná pro řadu funkcí v lidském těle. Podílí se zejména na obranyschopnosti organismu. Už v minulosti se zjistilo, že zabraňuje vzniku kurdějí. Tuto kyselinu lze vyrobit syntetickou cestou a konzumovat pak ve formě potravinových doplňků.

Praktické tipy, díky kterým si zamražená zelenina uchová barvu i chuť

Assortment Frozen Food Table

Mražení je jedním z nejlepších způsobů, jak si uchovat zeleninu na dlouhou dobu. Mraženou zeleninu můžete použít do polévek, salátů, příloh nebo jiných pokrmů. Mražením se zachovají vitamíny, minerály a chuť zeleniny. Pokud chcete mrazit zeleninu správně, musíte dodržet několik pravidel, která vám představíme v tomto článku. Příprava zeleniny k mražení Před mražením je třeba zeleninu důkladně očistit, umýt a osušit. Zbavte se všech poškozených, shnilých nebo plesnivých částí. Větší plody nakrájejte na menší kousky podle toho, jak je budete později používat.

Správně skladovaná zelenina vydrží déle čerstvá

Close Up Box With Vegetables Hands Mature Man

Zelenina je zdravá a chutná a neměla by chybět v našem jídelníčku. Pokud máte doma zahrádku nebo si kupujete zeleninu na trhu, možná se vám stane, že máte více zeleniny, než dokážete spotřebovat. V takovém případě je dobré vědět, jak správně skladovat a uchovávat zeleninu, aby vám vydržela co nejdéle čerstvá a zachovala si své výživové látky. Uvedeme si několik způsobů, jak to správně provést. Skladování zeleniny při pokojové teplotě Některé druhy zeleniny se nejlépe cítí při pokojové teplotě, ideálně na tmavém a suchém místě. Patří sem například rajčata, lilky, papriky, cibule, česnek, brambory nebo dýně.

Při zavařování okurek má klíčovou roli správná teplota láku i vybraná sůl

Preservation Fresh House Cucumbers

Zeleninové přílohy k hlavním jídlům jsou často to, co dodá jídlu tu pravou komplexní chuť. A v našich kuchyních jednoznačně kralují nakládané okurky. Hodí se k pečenému masu, ale i k tomu grilovanému. Skvělé jsou k zapečeným těstovinám i bramborám. Jsou součástí různých obložených míst a někteří na ně nedají dopustit třeba ráno, po bujaré oslavě. Existuje nespočet způsobů, jak je připravit, ale klíčem k dokonalým okurkám je vždy správná metoda zavařování. Chcete vědět, jak na to, abyste měli vždy dokonale chutné a křupavé okurky? Hlavním a prvním krokem je výběr okurek – velikost je důležitá.