S rostlinami je to jako s lidmi. Některé se mají rády, jiným společné soužití vysloveně prospívá.
Ještě brambory! Omáčka a maso už se mohou servírovat, ale příloha není stále hotová? Vaření brambor zabere o poznání více času než například nahřátí naplátkovaných knedlíků v napařovacím hrnci.
Není nad doma vypěstovanou zeleninu. A nejen proto, že ušetříme nemalé peníze.
Cibule je velmi často využívanou kuchyňskou ingrediencí. Nejenže výborně chutná, ale ještě navíc je i zdraví prospěšná. Jedním z jejích hlavních negativ je ale její zápach.
Zahrádkářská sezóna je v plném proudu a spousta lidí se tak snaží, aby jejich úroda byla co nejbohatší.
Rajčata lze pěstovat nejrůznějším způsobem a existuje také mnoho odrůd. Dnes se podíváme na pěstování a hlavně zalévání rajčat, která se pěstují ve skleníku nebo fóliovníku.
Nakládané okurky jsou v naší zemi velmi oblíbenou pochutinou. Spousta domácností má navíc svůj speciální recept, na který nedá dopustit. Pak je ale o to těžší vybrat ten správný, když s nakládáním teprve začínáme.
Šťavnatým domácím rajčatům se ta kupovaná jen těžko vyrovnají, a to i když pro ně vyrážíte na farmářské trhy.