Pekařské droždí je nenahraditelnou přísadou mnoha receptů. Řada zahrádkářů si však možná neuvědomuje, že pekařské droždí lze použít i jako přírodní hnojivo pro rostliny včetně okurek.
Každý zahrádkář si přeje, aby jeho zahrádka vzkvétala a měl co největší úrodu. O plodiny je třeba pečovat v podobě okopávání, plení plevele, zalévání a hnojení.
Jedno z nejvíce podceňovaných zahradnických tajemství kupodivu spočívá v něčem, co často bez rozmyslu vyhodíme – cibulové slupce.
Raná zelenina je název používaný pro první zeleninu období jara, která ale není většinou pěstovaná na polích, ale ve sklenících.
Výsadba různých druhů rostlin vedle sebe je může buď posílit, nebo poškodit jejich růst a vývoj. Stejně jako u mezilidských vztahů i rostliny s některými druhy dobře vycházejí a s některými ne.
Rajčata patří v tuzemsku mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ročně jich tuzemci sní asi dvanáct kilogramů na osobu.
Špenát není vůbec náročný na pěstování a lze jej vypěstovat na každé domácí zahrádce.
Jedním z nejoblíbenějších druhů zeleniny jsou okurky. Ty snad nesmějí chybět v žádné užitkové zahradě. Můžete pěstovat nakládačky i salátovky. Vždy je třeba jim dodat potřebnou péči, abyste sklidili bohatou úrodu.