Zahradnický guláš s jablky
Ingredience na přípravu
- 500 g vepřové plece
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- 200 ml masového vývaru
- 300 g jablek
- 1 lžička majoránky
- 100 ml bílého vína
- špetka mletého pepře
- 1 lžička cukru
Příprava
Očištěnou a omytou vepřovou plec osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na větší kostky. Pak je lehce obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme sádlo a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Teplotu snížíme, opečené maso podlijeme trochou horkého vývaru a zakryjeme poklicí. Kostky dusíme zvolna téměř doměkka a podle potřeby podléváme vývarem. Jablka omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Přidáme k téměř měkkému masu, okořeníme majoránkou a společně povaříme. Úplně nakonec přidáme do guláše bílé víno, cukr, sůl a pepř a už jen krátce necháme přejít varem. Jak opřílohu podáváme čerstvé křupavé housky nebo plátky francouzské bagety.