S trochou nadsázky by se dalo říci, že houbaření je českým národním sportem. Jakmile začne sezóna, Češi berou lesy útokem.
Rybíz dozrává na českých i moravských zahradách od začátku června až do konce prázdnin.
Na másle, s pažitkou a rajčaty nebo se slaninou. Každý z nás má oblíbený způsob, jak připravit vajíčka. Bez tohoto klasického snídaňového jídla si mnozí nedokážou představit začátek dne.
Levandule je krásná fialová bylina typická pro jih Francie. I u nás se ale obzvláště v posledních letech těší oblibě. Je oblíbená nejen pro svůj krásný vzhled, ale i pro svou typickou vůni.
Je to tady zase. Sezóna klíšťat se rozjela naplno a letos odborníci varují před nadměrným výskytem nakažených jedinců. Hrozí borelióza i klíšťová encefalitida, proto při procházkách do přírody je potřeba se patřičně chránit. Ale čím?
Léto je ročním obdobím, které má rád snad každý člověk. Je dobou dovolených a různých volnočasových aktivit na čerstvém vzduchu. Patří k nim turistika, cyklistika i koupání.
Mezi lahůdkovou zeleninu řadíme chřest. Jedná se o vytrvalou bylinu, která na záhonu vydrží růst i dvacet let. Vzhledem k jeho vysoké ceně se stále více lidí pouští do jeho pěstování.
Čas na sběr borovicových výhonků je v květnu, na slunných stanovištích a v teplém počasí se k němu může přistoupit už v měsíci dubnu.