Cherries 1503974 1920

V letním dezertu nesmí chybět šťavnaté třešně. Díky jednoduchým trikům je jejich vypeckování hračka

Vypeckování třešní je časově poměrně náročná činnost, avšak pokud se rozhodneme ovoce sušit, zavářet nebo zpracovat do dezertů, pak i nezbytná. Jestli si chcete ušetřit čas, vyzkoušejte některou z domácích metod, které vám pomohou vypořádat se s vypeckováním bez problémů. Pomůže lahev s brčkem, sponka do vlasů, kuchyňský nůž a lžička.

Proč jíst třešně?

I když se třešně z 80 procent skládají z vody, obsahují také mnoho vitamínů a minerálů, které tělo potřebuje. Třešně jsou skvělým zdrojem vitamínu C, kyseliny listové, niacinu, vitamínu A a K, riboflavinu a thiaminu. Kromě toho toto ovoce obsahuje hořčík, vápník, železo, fosfor, draslík, jód a zinek.

Mohlo by vás zajímat:  Voda z brambor je vhodné hnojivo pro pokojové rostliny, ty venkovní ochrání před mšicemi

Třešně jsou dále bohaté na velké množství dietní vlákniny, která má významný vliv na správnou činnost trávicího systému. Díky tomu pomáhá při problémech s dráždivým střevem. Pro vysoký obsah živin jsou plody třešní doporučovány zejména těhotným a kojícím ženám. S konzumací by se to ale nemělo přehánět, jsou poměrně obtížně stravitelné, což může způsobit gastrointestinální potíže.

Zdroj obrázku: Freepik

Několik snadných způsobů vypeckování

S vypeckováním třešní vám pomůže lahev s úzkým hrdlem a brčko. Na hrdlo nasaďte třešeň tak, aby nepropadla dovnitř. Poté pomocí brčka ovoce propíchněte v místě pecky tak, aby pecka spadla na dno lahve. Chce to trochu cviku, ale postup je velmi účinný. Kromě toho se vyhnete problémům s nepořádkem a znečištěním okolí. Pecky pak jednoduše vyhodíte spolu s lahví.

Mohlo by vás zajímat:  Křupavá, sladká, zkrátka lahodná. Uvařit kukuřici je s několika tipy hračka

Klasická sponka do vlasů, tedy vlásenka, může být při vypeckovávání třešní rovněž skvělým pomocníkem. Stačí ji mírně rozevřít, zapíchnout do třešně a jemně s ní otočit. O něco časově náročnější, ale velmi jednoduché je vypeckovávání kuchyňským nožem. Třešně rozkrojte na polovinu a pecku odstraňte. Malá dezertní lžička je svou velikostí rovněž vhodná pro vypeckovávání. Špičku lžičky zabořte do třešně a pomalým pohybem pecku vytáhněte.

Zdroj: https://www.chelanfresh.com/5-ways-to-pit-cherries/
Přidat na Seznam.cz