Pro milovníky pesta přinášíme skvělý recept této lahůdky, která zároveň zatočí s anémií
Hlavní přísadou lahodného a velmi zdravého pesta je v českém znění všemi oblíbená petržel, ale v původním italském receptu se do pesta přidává bazalka. Ať už zvolíte českou, nebo italskou verzi, obě vám udělají dobře po chuťové i zdravotní stránce.
Pesto je velmi oblíbenou součástí kdejakých receptů, často se v dnešní době používá také jako pomazánka na toust nebo jako dip k lehkým letním pokrmům. Pokud jste si i vy oblíbili pesta z nejrůznějších ingrediencí, jistě oceníte i tento recept. Je nejen lahodný, ale také velmi prospěšný pro zdraví.
V hlavní roli železo
Mezi nejzákladnější živiny pro lidské zdraví patří železo. Pokud je ho v těle nedostatek, může dojít k anémii. Abyste se jí vyhnuli, je důležité železo doplnit v co největším množství. Proto vám bude recept na pesto prospěšný v mnoha ohledech. Navíc hlavní ingredience – petržel – je bohatá na vitamín C, který jednoznačně potřebujete pro dobré vstřebávání železa, ale také k posílení imunity.
K přípravě lahodného a zdravého pesta budete potřebovat:
- 2 svazky petržele,
- čtvrt šálku mandlí,
- lžičku citronové kůry,
- půl stroužku česneku,
- 2 lžičky olivového oleje.
Příprava je velmi snadná
Vložte všechny přísady do misky mixéru a rozmixujte je úplně do hladka. Aby bylo pesto dokonalé, přidejte také podle chuti sůl a pepř, případně jiné oblíbené koření. Skvělou volbou je sušené oregano nebo bazalka. Výsledné pesto můžete namazat na krajíc chleba nebo na toust místo másla. Výborně si na něm ale pochutnáte také v kombinaci s těstovinami. Aby byla léčba anémie co nejlepší a nejúčinnější, doporučuje se konzumace pesta alespoň dvakrát týdně.
Zdroj: https://www.epicurious.com/recipes/food/views/parsley-almond-pesto-1567