Zralý meloun poznáme už v obchodě podle správného zvuku nebo barvy slupky

8764

Letní měsíce jsou nejlepším (a jediným) obdobím, kdy si můžete pochutnat na vodních melounech. Ovoce je plné vody, zdravé a úžasně sladké. Musíte si ovšem domů přinést ten správný kousek, který bude dokonale zralý a poskytne vám přesně tu chuť, po které toužíte. Dáme vám pár tipů, jak poznat zralý meloun již v obchodě a neinvestovat své peníze do ovoce, které nebude chutné. Zaťukejte na meloun Zvuk vám snadno napoví, co kupujete. Čím hlubší bude jeho zvuk, tím je meloun zralejší. Hodně lidí netuší, jak to správně poznat. Musíte myslet na hloubku tónu.

Jablko je plné vitamínů, do jídelníčku patří pravidelně

Red Apples Wooden Surface Fresh Fruits

Jablka. Toto tuzemské ovoce patří mezi nejzdravější, ne nadarmo se říká, že se v jablku skrývá celá lékárna. Podle odborníků jedno jablko denně pomáhá harmonizovat trávení a je lékem proti cholesterolu i vysokému krevnímu tlaku. Jablko je symbolické i z hlediska královské moci, plodnosti a například v křesťanské tradici je znakem pokušení, chtíče a hříchu. V novodobé kultuře se stalo jablko symbolem hudby a moderních technologií. Co ještě nevíte o jablku? Jablkem ke zdraví a dlouhověkosti Levná, přitom plná zdraví.

Při konzumaci mandarinek je třeba dbát na hygienu a možné zdravotní komplikace

79028

Mandarinky jsou nejoblíbenější hlavně o Vánocích. Milujeme je kvůli tomu, že se rychle loupou, jsou sladké a šťavnaté. I když se doporučuje jíst je kvůli mnoha vitamínům a dalším důležitým složkám, konzumace mandarinek může mít pro někoho nepříjemné zdravotní následky. Pozor na bakterie Každé ovoce nebo zelenina zakoupené v obchodě – bez ohledu na původ – by se měly důkladně umýt, toto doporučení se nám opakuje od útlého věku. Mnoho lidí ovšem předpokládá, že to u mandarinek nemá smysl, protože slupka s nečistotami skončí v koši. Žádné tvrzení však není dál od pravdy.

Bílá slupka na citrusech je vhodná ke konzumaci. Je zdravá stejně jako samotné ovoce

38546 (1)

Pomeranče a mandarinky jsou oblíbeným podzimním a zimním ovocem. Přidání mandarinek do jídelníčku je velmi dobrý nápad, protože mají příznivý vliv na zdraví. Pokud ale chcete z mandarinek mít co nejvíce živin, je dobré je konzumovat i s bílou slupkou. Neznámé albedo Oloupáním mandarinek a pomerančů se obvykle zbavíme nejen pomerančové kůry, ale také bílých částí, které jsou pod ní. Tato bílá slupka má svůj název – albedo. Bílá slupka těchto citrusů je tlustá, hořká a neláká ke konzumaci, ale ukazuje se, že je dobrá pro zdraví. Je bohatým zdrojem živin a měli bychom jíst ovoce spolu s ní.

Třešňové stopky obsahují prospěšné látky. Můžeme z nich připravit zdravý nálev

Fresh Ripe Sour Cherry Hanging Cherry Tree Orchard

K teplému období patří koupání, sluníčko a také sběr letního ovoce. Třešně mezi letní ovoce bezesporu patří. Bohužel ceny za tyto lahodné plody lámou každým rokem rekordy. Jak ale z třešní využít opravdu co nejvíce? Možná jste to nevěděli, ale také stopky třešní se dají spotřebovat. Poradíme, jak z nich připravit zdraví prospěšný nálev. Třešně a jejich blahodárné účinky Třešně dozrávají v období od konce května do začátku srpna. Třešně se globálně dělí do tří odrůd dle doby zrání na rané, střední a pozdní třešně. Druhy tohoto ovocného stromu se také liší barvou a velikostí listů, ale také plodů.

Sušené ovoce je zdravá a vydatná svačinka. Chutná samotné i ve smoothie

Healthy Assortment Dry Fruits

Sušené ovoce je oblíbenou pochoutkou po celém světě a nabízí mnoho chutí a živin, které ho činí atraktivním doplňkem k různým pokrmům a dezertům. Tato sladká a koncentrovaná forma ovoce se získává odstraněním vody z čerstvého ovoce, což zvyšuje koncentraci přirozených cukrů a živin. V tomto článku se podíváme na různé druhy sušeného ovoce, jeho výživové hodnoty a způsoby, jak ho můžete začlenit do svého jídelníčku. Druhy sušeného ovoce: Existuje mnoho druhů sušeného ovoce, které se liší chutí, texturou a použitím.

Z kdoule připravíme chutné zavařeniny, sirup nebo dezert

Top View Fresh Golden Quinces With Leaves Grey Background

Kdoule, s její sladkou a aromatickou chutí, je skvělým přídavkem do kuchyně, který může obohatit vaše recepty. Toto ovoce je mnohem více než jen kompot nebo džem. Zde je několik nápadů, jak využít kdoule v kulinářských kreacích: 1. Džem a marmeláda: Tradičním způsobem využití kdoule je příprava džemu nebo marmelády. Stačí nařezat kdoule na kousky, smíchat s cukrem a vařit až do změknutí. Tuto sladkou pochoutku můžete podávat na toastech, lívancích nebo jako přísadu do jogurtu. 2. Pečení: Kdoule můžete přidat do různých dezertů a pečení. Připravte kdoulový koláč, krémový kdoulový dort nebo kdoulové muffiny.

Vlastní plody ze zahrádky vynikají v chuti, kvalitě i přínosu pro zdraví

Farmer Woman Harvests Vegetables Garden Selective Focus

Mnoho zahrádkářů a milovníků čerstvého jídla tvrdí, že plodiny z vlastní zahrádky mají lepší chuť než ty koupené v obchodě. Ačkoli je chuť subjektivní záležitost, existuje několik důvodů, proč mohou být domácí plodiny považovány za lepší. 1. Čerstvost Čerstvost má obrovský vliv na chuť. Plodiny z vlastní zahrádky jsou obvykle konzumovány krátce po sklizni, kdy jsou stále plné přírodních šťáv, cukrů a esenciálních olejů, které určují jejich chuť. Na druhou stranu, ovoce a zelenina z obchodu mohou být sklizeny dny nebo týdny předtím, než se dostanou na váš talíř. 2.