Pickled Cucumbers 1520638 1920

Okurky naložené v sáčku jsou hotové během několika hodin. Složitému zavařování bude konec

Nakládané okurky jsou oblíbeným pokrmem mnoha Čechů a někteří z nás si je také připravujeme doma. Dnes se podíváme na trochu netradiční recept na okurky, které se připravují v sáčku a jsou hotové během několika hodin. Navíc u nich není žádná tekutina. Jak je to možné a jak je tímto způsobem připravit?

Domácí zavařenina trochu jinak

Okurky patří mezi velmi oblíbenou zeleninu a hodně lidí si je také pěstuje doma. Jíst je můžeme na různé způsoby (v salátu, na chlebíčku, v polévce atd.) a můžeme je vždy použít jinak, abychom se jich nepřejedli. Jsou velmi dostupné, čerstvé a během sezóny také levné. A když si je vypěstujete doma, budete je mít prakticky zadarmo.

Mohlo by vás zajímat:  V zimním období jsou vitamíny nejdůležitější. Nedostatek sezónního ovoce a zeleniny přitom není překážkou

Sáhnout bychom po nich alespoň jednou za čas měli všichni, protože jsou cenným zdrojem vitamínů a minerálů, které naše tělo potřebuje. Dokáží regulovat krevní tlak, odstraňují z těla škodlivé toxiny, mají protirakovinné vlastnosti a můžete díky nim také zhubnout. Výhod a přínosů má tato zelenina nespočet a zavařeninu si z nich můžete připravit velmi jednoduše i doma.

Zdroj obrázku: Freepik

„Suché“ okurky si vychutnáte

Na výrobu nakládaných okurek bez nálevu budete potřebovat 1 kilogram okurek, kořen křenu, pár stroužků česneku, snítku kopru, lžíci hořčičných semínek a lžíci kamenné soli. Suroviny se nijak neliší od klasických receptů, ale budete potřebovat také uzavíratelné sáčky, které jsou velkou novinkou, protože obvykle se okurky nakládají do sklenic. Do sáčků vložte omyté okurky s odříznutými špičkami.

Mohlo by vás zajímat:  Brambory nezklamou, bojují proti akné a popáleninám a zachrání přesolené jídlo

Kořen křenu oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte také celé stroužky česneku, snítku kopru, lžíci hořčičného semínka a sůl. Nyní sáček uzavřete a odstraňte z něj co nejvíce vzduchu. Výsledek protřepejte, aby se sůl a ostatní přísady smíchaly. Okurky pustí vodu při kontaktu se solí, takže nálev nebude potřeba. Okurky vložte na pár hodin do lednice a potom je vyndejte ze sáčku a nechte pár hodin o pokojové teplotě. Potom budou připravené ke konzumaci a skladovat je můžete v lednici.

Zdroj: https://www.blessthismessplease.com/quick-pickled-cucumbers/
Přidat na Seznam.cz