Close Up Group Garlic White Wooden Table Board

Zahradní rostliny ohrožují škůdci i nemoci. Ochrání je nejlépe dvě obyčejné kuchyňské přísady

Při pěstování rostlin je nutné myslet na to, že je mohou napadnout nejen škůdci, ale také různé choroby a nemoci. Proto je dobré je ochraňovat, a to nejen chemickými prostředky, ale použít můžete také domácí metody, které jsou ve většině případů mnohem účinnější. Na trhu sice najdete mnoho prostředků, ale v domácnosti také. Vyberte si například česnek nebo droždí, které využijete k ochraně rostlin.

Proč se vyplatí dávat rostlinám česnek a droždí?

Zahradní rostliny nemůžete chránit po celou dobu jejich růstu nebo kvetení. Můžete jim ale dopřát živiny, které je ochrání alespoň po nějakou dobu. Pesticidy nejsou vhodné, a to nejen pro samotné rostliny, ale také pro člověka. Můžete si vybrat v kuchyni, například skvělým pomocníkem bude česnek. Česnek je nejen přírodní antibiotikum, ale díky svým vlastnostem pomůže také rostlinám.

Mohlo by vás zajímat:  Chemická hnojiva vůbec nejsou potřeba. Rostlinám lépe prospějí přírodní prostředky

Česnek zabrání plísni nebo zamezí skvrnitosti listů. Také díky němu nepolezou na rostliny škůdci nebo jiný hmyz. Použijte česnekový odvar, který pomůže také proti mšicím nebo muškám, které mohou ohrozit celou úrodu. Využít ale můžete také kvásek, který se nehodí pouze na pečení chleba.

Zdroj obrázku: Freepik

Kvasnice poskytnou ochranu proti chorobám

Droždí není pro rostliny nebezpečnou surovinou, a proto ho můžete bezpečně použít. Účinné bude proti škůdcům i různým chorobám. Vytvoří rostlinám ochranu, kterou budou potřebovat. Kvasinky budou v symbióze s rostlinou a díky tomu budou lépe vstřebávat živiny z půdy. Budou růst rychleji, kvalitněji kvést a jejich kořenový systém bude růst lépe. Kvasnicové hnojivo se hodí především pro mladé sazenice.

Mohlo by vás zajímat:  Proti mravencům v domácnosti funguje jednoduchá prevence, domácí prostředky nezklamou

Z česneku si pak můžete udělat odvar, kterým budete rostliny zalévat. Stačí jen smíchat 200 gramů utřeného česneku s deseti litry vody a nechat celý den stát. Poté vývar vařte asi dvacet minut, nechte vychladnout a nalijte do rozprašovače.

Zdroj: https://burea-uinsurance.com/en/how-to-properly-feed-garlic-with-yeast/
Přidat na Seznam.cz