Mraznička uchová potraviny dlouho čerstvé. Uložit do ní můžete i jídlo, které by vás nenapadlo
Existují jídla, o kterých víte, že je můžete zamrazit. Jestli jste nakoupili příliš mnoho masa, určitě se vám v mrazáku nezkazí. Můžete do něj vložit také některé druhy ovoce a zeleniny. Je celý seznam produktů, které se do mrazáků hodí, ale možná o nich ani nevíte nebo se bojíte, že by se v mrazáku mohly zkazit. Představíme potraviny, které můžete zamrazit a využít je později.
Zkuste zamrazit těstoviny nebo avokádo
Připravit těstoviny je velice snadné. Jestli jste ale neodhadli jejich množství a máte jich moc, můžete je s klidným svědomím zamrazit. Jestli jsou vařené al dente, nebude problém ani po jejich rozmrazení. Přidejte do nich trochu oleje, tím zamezíte tomu, že budou po rozmrznutí slepené. Hlávkový salát patří mezi zeleninu, ze které se připravují různé druhy zeleninových salátů. Rychle se ale kazí. I v tomto případě pomůže mrazák. Sice nebude chutnat jako čerstvý, ale nebudete ho muset vyhazovat a použít ho můžete například na smoothie.
Avokádo je potravina, která se poslední dobou těší oblíbenosti. Můžete ho zamrazit, pokud je zralé. Nakrájejte ho, odstraňte pecku, oloupejte a posypte citronovou šťávou, aby nehnědlo. V plastových sáčcích mu bude v mrazáku nejlépe. Bramborové hranolky jsou oblíbenou pochutinou především dětí. Zmrazit ale můžete také bramborové lupínky, zejména pokud je pytlík otevřený a nechystáte se ho sníst.
Zmrazit se dá i mouka nebo čokoláda
Hnědý cukr velmi často krystalizuje, pokud se nepoužívá. Jestli chcete, aby vydržel čerstvý delší dobu, můžete ho vložit do mrazáku. Nasypte ho do igelitového sáčku a uzavřete. Mouka patří mezi potraviny, které se nakupují ve velkém množství. V mrazáku můžete skladovat jak obyčejnou, tak i celozrnnou. Než ji využijete na pečení, měla by dosáhnout pokojové teploty.
Zmrazit můžete také čokolády. Milovníkům této sladkosti asi žádná nezbyde, ale můžete ji vložit do nádoby, do lednice a o 24 hodin později pak do mrazáku. Jestli byste ji dali do mrazáku ihned, zkazila by se následkem teplotního šoku. V mrazničce může čokoláda zůstat celý rok. Při rozmrazení ji dejte nejdříve do ledničky a až poté na linku.
Zdroj: https://www.self.com/story/foods-you-can-freeze