Křupavé, oblíbené, zdravé. Nakládané okurky se hodí pro každou příležitost, dokážou ale i uškodit
Nakládané okurky jsou pochoutkou pro lidi na celém světě. Sáhnout po nich můžete pokaždé, když budete mít chuť, stačí mít doma pořádné zásoby. Mnoho lidí ale netuší, že pro ně naložené okurky nemusí být vhodným pokrmem nebo lahůdkou. Kdo by si měl dávat pozor a omezit jejich konzumaci?
V každé domácnosti najdete sklenici okurek
Dnes si už nedokážeme představit, že bychom v lednici neměli alespoň jednu sklenici okurek. Je to oblíbená zelenina, která chutná nejen čerstvá, ale také dobře naložená. Na internetu najdete mnoho receptů, jak si okurky naložit a pak si je několik měsíců vychutnávat. Skládají se nejen ze samotných okurek, ale také se k nim přidávají různé druhy zeleniny a koření.
Nakládané okurky přinášejí spoustu užitečných účinků pro lidské tělo. I když si možná neumíte představit, že je doma nemáte, pro některé lidi mohou mít opačný účinek. Chutné a zdravé okurky mohou způsobit zdravotní problémy. Okurky, které si naložíte, mohou být nízkokalorické a obsahují nejen vitamin C, ale také antioxidanty, které brání tělo před volnými radikály.
Kdo by naložené okurky neměl jíst?
Pravidelnou konzumací okurek můžete tělu dodat nejen vitaminy a minerály, ale dopřejete mu také další látky. Posílíte svůj imunitní systém a můžete snížit hladinu cukru v krvi nebo cholesterolu. Okurky jsou vhodné pro naše střeva, která budou dobře fungovat. Komu ale vůbec neprospějí?
Na naložené okurky můžete mít alergii a obsahují velké množství soli. Jestli jste alergičtí na jednu ze složek, můžete mít problém okurky sníst. Nejsou vhodné ani pro lidi, kteří trpí hypertenzí. Sice se vám tlak nezvedne z jediného kousku, ale pokud jich spořádáte několik, můžete mít problém. Jíst by je neměli lidé, kteří mají poruchu srážlivosti krve. Lák je totiž zdrojem vitaminu K, který může snížit účinnost léků.
Zdroj: https://blog.withings.com/en/2018/04/26/are-pickles-healthy-or-harmful-the-debate-still-rages/