Seeds Sweet Corn Wooden Table

Křupavá, sladká, zkrátka lahodná. Uvařit kukuřici je s několika tipy hračka

Připravte si chutné občerstvení. Kukuřici si můžete vychutnat i v jiné než jen konzervované formě. Zpracování není komplikované, ale přesto můžou snadno vzniknout chyby. Kukuřici nemusíte vůbec vařit dlouho.

Vyberte si správnou kukuřici

Ani to nejaromatičtější koření nezachrání vaše jídlo, pokud se zásobíte starou kukuřicí pochybné kvality. Listy by měly mít zelenou barvu. Pokud zežloutnou, kukuřice už není čerstvá a pravděpodobně ležela v obchodě příliš dlouho. Zralá kukuřice se vyznačuje intenzivně žlutou barvou a zrny umístněnými blízko sebe. Pokud se vám zdá jejich barva příliš bledá, určitě si tyto kusy neberte domů.

Mohlo by vás zajímat:  Mulč ze starého kartonu udrží v půdě vlhkost a zabrání růstu plevele

Pokud se vám zdá špička klasu prosušená, existuje značné riziko, že zelenina byla špatně skladována. V takové situaci určitě kukuřici nekupujte. Při rozhodování o koupi kukuřice v balení dávejte pozor, zda obal není zevnitř zamlžený a stonek hnědý nebo černý. Velkou výhodou kukuřice je, že neobsahuje lepek, proto se doporučuje lidem, kteří musí ve stravě eliminovat tuto složku. Díky svému bohatému složení, ve kterém nechybí dostatek antioxidantů a vitamínu E, kukuřice zpomaluje proces stárnutí, snižuje riziko aterosklerózy a srdečních chorob a podporuje imunitu.

Mohlo by vás zajímat:  Jaro je ideální pro detox jater. Bylinkové nálevy pročistí organismus a tělo získá novou energii
Zdroj obrázku: Freepik

Správné vaření kukuřice

Vaření kukuřice není složité, ale musíte si zapamatovat několik důležitých zásad, které vyzdvihnou plnost chuti sladké kukuřice a přemění ji na chutné jídlo. Jako první si připravte velký hrnec, aby se kukuřice ve vodě netěsnaly. Množství vody závisí na porci, kterou připravujete. Kukuřice by měly být zcela ponořené.

Do hrnce přidejte trochu cukru. Tato přísada zvýší chuť kukuřice. Za žádných okolností v době vaření kukuřici nesolte. Přidání soli může způsobit ztvrdnutí zrn. Když voda začne vařit, můžete vložit kukuřičné klasy. Od chvíle varu nechte kukuřici na plotně 10–15 minut. Po uplynutí času kukuřici vyjměte z vody, aby zrna neztvrdla.

Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/how-to/packages/food-network-essentials/how-to-boil-corn-on-the-cob
Přidat na Seznam.cz