Blue Flowers Flowering Plant Thyme Wild

I na malé procházce si lze nasbírat chutné ingredience, které vylepší nejedno jídlo

Pro někoho toto tvrzení může být opravdu poměrně překvapující, někteří lidé jistě řeknou až nedůvěřivé. Opak je ale pravdou. I na procházce si můžete suroviny k přípravě pokrmu nasbírat bez sebemenších obtíží. Jediné, co potřebujete vědět, je, jaké suroviny máte hledat. A právě za tímto účelem vznikl tento článek. Podá vám informace o tom, co vše si můžete venku nasbírat a využít v kuchyni při přípravě jídel.

Chutné byliny, které nasbíráte všude

Na každé procházce jistě potkáte velké množství bylin, které jsou typicky lučními rostlinami, ale v dnešní době je již potkáte opravdu všude. Většina z vás jistě ví, jak tyto rostliny vypadají, i to, že jsou to léčivé byliny. Ovšem drtivá většina z vás jistě tyto rostliny také vnímá jako stravu pro hlodavce. Měli byste ovšem vědět, že se jedná o byliny, které jsou pro lidské tělo velmi užitečné. Kromě toho jsou také velmi chutné, pokud je umíte správně připravit. Všechny tyto byliny jsou plné vitaminů i dalších látek, které jsou velmi důležité pro zdraví lidského těla.

Mohlo by vás zajímat:  Vavřínovou mast si snadno připravíme sami doma. Blahodárně působí na akné nebo revma
Zdroj obrázku: Freepik

O jaké byliny se jedná

V první řadě je velmi vhodné pamatovat na jetel, a to ať už bílý, nebo nachový. Měli byste stihnout podchytit dobu, kdy je jetel mladý, a tím pádem měkký, křehký a chutný. Přidat jej můžete do salátů nebo si jej můžete udusit jako přílohu. I mladá a čerstvá pampeliška bez květů je velmi chutným a také zdravým doplňkem stravy. Lze jí posypat namazaný chléb nebo si z ní můžete připravit také velmi chutný těstovinový salát, který se připravuje stejně, jako byste pracovali se salátovými listy. Asi nejznámější variantou je ovšem kopřiva, které věnuje pozornost čím dál méně lidí, neboť se domnívají, že příliš pálí. Pokud nasbírané kopřivy spaříte, přestanou pálit a vy si z nich můžete připravit velmi chutný špenát. Ten je pak adekvátní náhradou přílohy listového špenátu.

Zdroj: https://ecobnb.com/blog/2016/04/wild-herbs/
Přidat na Seznam.cz