Dýni můžeme zpracovat na mnoho chutných způsobů i jako dekoraci
Léto se chýlí ke konci a stejně jako každý rok ho tak střídá podzim. Ačkoli tohle může být pro mnohé z nás ne příliš pozitivní událost, je třeba i na podzimu hledat to dobré. Jednou z věcí, na které se můžeme zaměřit, jsou například dýně. Ty se obzvláště v posledních letech staly symbolem podzimu. Jsou populární jako dekorace, jídlo, ale i vůně či ochucení nápojů. Surovina je to navíc velmi prospěšná a díky tomu, že dozrává na podzim, se dá sehnat za velmi dobré peníze. Jak tedy dýni v domácnosti využít a naladit se s ní na vánoční atmosféru? To a ještě více se dozvíte v dnešním článku. Pro více informací čtěte dál.
Dýně jako oblíbená surovina
Jak už bylo řečeno, dýně je velmi oblíbenou surovinou, a to obzvláště na podzim. Zejména mladší generace může dýni znát jako jednu z hlavních ingrediencí dýňového latté, které už je v podstatě hlavním symbolem podzimu. Starší či konzervativnější z nás ale mohou dýni využívat zejména při přípravě delikátní krémové polévky. Ta na podzim zahřeje, o to více pak, když do ní přidáme pálivé chilli. Zároveň zasytí a dodá nám jak potřebné vitamíny, tak i třeba vlákninu. Dýně se ale v teplejších dnech dá připravit i na grilu či z ní můžeme udělat běžnou přílohu upečením v troubě. Také bychom neměli zapomínat na její využití při pečení sladkých dobrot.
Dýně jako dekorace
Tím, že je dýně pro podzim tak typická, se s ní můžeme často setkat i jako s dekorací. Nejčastější je dýni vydlabat a vyřezat. Tento zvyk pochází z anglofonních zemí, kde se pojí se svátkem halloween. Kromě toho ale existují typy dýní, které jsou vyloženě dekorativní. Jejich slupka totiž plně vyschne a dýně pak nemá ani tendenci uhnívat. Pokud ale dýni dlabete, dejte si opravdu záležet. Čím lépe dýni očistíte, tím déle vám vydrží v co nejlepším stavu bez uhnívání.
Zdroj: https://naturamarket.ca/blog/the-best-ways-to-use-pumpkin-this-autumn.html