Black Currants Glass Bowl

Doplňky stravy jsou plýtvání penězi. O zdraví pečují nejlépe superpotraviny ze zahrádky

Naše babičky neměly takové vymoženosti, jako jsou léky, internet a poradenství ohledně toho, co si vzít na rýmu nebo na bolest hlavy. Musely se spolehnout na vlastní zkušenosti s bylinkami nebo potravinami, které jim dokázaly ulevit. Rozhodně jich nebylo málo, babičky věděly, na co kterou použít, a ušetřily si tím spoustu času i peněz. Domácí metody léčení se budou hodit i dnes.

Jaké produkty vás dokážou uzdravit?

Informace o zdravé výživě nebyly tolik dostupné jako dnes, stejně jako stovky krabiček s vitaminy nebo doplňky stravy. Dříve se každý zajímal o to, aby dobře žil, dobře se stravoval, a když se objevila nemoc, poradil si pomocí bylinek nebo potravin, které měl doma. Které potraviny jsou tedy skvělé nejen na budování imunity, ale také pro rychlejší uzdravení?

Mohlo by vás zajímat:  Jak na pěstování levandule?

Černý rybíz je bohatý na vitamin C, ale také na vitamin A, který působí pozitivně na náš zrak. Vitaminy skupiny B nebo vitamin K jsou také jeho součástí. Snadno si ho můžete vysadit na zahradě nebo si udělat vlastní šťávu či sirup. Obsahuje také minerály a vlákninu, která podpoří činnost střev. Černý rybíz patří mezi přírodní léky na nachlazení a má protizánětlivé vlastnosti.

Zdroj obrázku: Freepik

Zkuste bílé fazole nebo obyčejné zelí

Jestli potřebujete zhubnout a nastartovat metabolismus, můžete vyzkoušet bílé fazole. Obsahují rostlinné tuky, bílkoviny i sacharidy, mimo jiné také vitaminy C nebo D. Pokud je budete jíst pravidelně, předejdete například vzniku rakoviny nebo cukrovky. Zlepšují paměť a budete se díky nim lépe soustředit. Fazole podpoří také čištění organismu, takže je můžete konzumovat hlavně v jarním období.

Mohlo by vás zajímat:  Zázračná řeřicha vyroste už za týden a obohatí jídelníček všem, kdo touží žít zdravě

Zelí patří mezi velmi užitečné potraviny, které se rovněž snadno pěstují na zahradě. Obsahuje spoustu vitaminů, ale také kyselinu listovou, která pozitivně ovlivňuje činnost mozku. Pravidelnou konzumací můžete snížit riziko vzniku rakoviny plic. Zelná šťáva se také doporučuje lidem se žaludečními vředy. Další surovinou je šťáva z řepy. Bojuje proti chudokrevnosti, zbaví vysokého tlaku a pomůže předejít rakovině.

Zdroj: https://www.savethestudent.org/save-money/food-drink/grow-your-own-food.html
Přidat na Seznam.cz