Česnek je účinné přírodní antibiotikum. Největší účinky prokáže při konzumaci ráno
Je známo, že česnek má mnoho zdravotních vlastností. Ukazuje se však, že v těle funguje nejlépe, když se konzumuje v konkrétní denní době. Dopřejte si toto přírodní antibiotikum každý den a bude to mít na vaše zdraví blahodárné účinky.
Vlastnosti česneku
Česnek se již léta považuje za přírodní antibiotikum a snadno se používá během nachlazení a k léčbě různých typů infekcí, zejména těch, které ovlivňují horní dýchací cesty. Cení se zejména pro antibakteriální, antivirové a antimykotické vlastnosti. Jinak je česnek zdrojem flavonoidů a aminokyselin.
Obsahuje také vápník, draslík a hořčík, jakož i vitamíny A, B1, B2 a C. Česnek má pozitivní vliv na řešení gastrointestinálních problémů, má pozitivní vliv na oběhový systém, snižuje hladinu cholesterolu, má protirakovinné účinky, podporuje prevenci mozkových příhod. Abyste však využili jeho vlastností co nejlépe, je dobré ho konzumovat v určitý čas.
Kdy jíst česnek
Česnek má pozitivní vliv na tělo, ale pokud chcete plně využít jeho výhod pro zdraví, musíte ho jíst v konkrétní denní době. Podle odborníků je česnek nejlepší konzumovat ráno. Nejlepší je jíst jeden stroužek na lačný žaludek a zapít ho sklenicí vody. Potom tělo nejvíce využije dodané látky. Pravidelná konzumace česneku tímto způsobem pomůže předcházet infekci a očistit tělo od toxinů.
Je třeba zdůraznit, že česnek by neměli jíst tímto způsobem lidé, kteří zápasí s žaludečními problémy. Ani se nedoporučuje lidem s příliš nízkým tlakem. Důležitá je nejen denní doba, ale také forma aplikace. Rozdrcený česnek obsahuje nejzdravější složky, takže těsně předtím, než si ho dáte na lačný žaludek, ho musíte rozdrtit nebo jemně rozetřít nožem. Poté se obsažený alicin rozpadne a lépe vstřebá v těle. Právě on je zodpovědný za baktericidní aktivitu.
Zdroj: https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/weight-loss/weight-loss-why-you-should-have-garlic-on-an-empty-stomach-every-morning/photostory/79196525.cms?from=mdr