Čerstvé šťávy jsou ideální volbou do jarního menu. Pročistí tělo a dodají všechny důležité vitaminy
Jaro je vynikající čas pro posílení těla a jednou z nejlepších metod je zahrnout sklenici čerstvě vymačkané domácí šťávy do svého denního menu. Máme pro vás pár šťáv, které se vyplatí pít právě na jaře.
Po jakých šťávách sáhnout
Za prvé určitě po čerstvých, ty mají nejvyšší nutriční hodnotu. V průběhu času se vypařuje mnoho vitamínů, v čele s vitamínem C, který je nejvíce nestabilní mezi vitamíny. Za druhé byste měli sáhnout po doma připravených šťávách, ty mají nejlepší chuť a máme jistotu, že do nich nejsou přidány žádné nežádoucí složky. Za třetí vsaďte na různorodost. Diverzifikace menu je klíčem k optimálnímu zdraví
S prvními slunečními paprsky se mnozí lidé snaží ztratit zbytečné kilogramy. Vynikající metodou je pravidelné pití šťávy, což zlepší metabolismus a urychlí odstranění toxinů, usazenin a zbytečných metabolických produktů. K přípravě potřebujete jen tři produkty: 7–8 stonků celeru, 2 velká jablka a 1 citron. Citron zbavte kůry, omyjte celer a jablka. Vše vložte do odšťavňovače. A šťáva je hotová, nic víc nepotřebuje.
Jarní šťáva ke zlepšení imunity
Tato šťáva není pro každého, má trochu ostrou chuť. Její výhody jsou však zlepšení metabolismu, urychlení střevní peristaltiky a především posílení imunity. Budeme potřebovat 1 malou řepu, 3 mrkve, 2 jablka, 1 citron, 2–3 kapustové listy nebo svazek petržele, 2 stroužky česneku a 2–3 cm čerstvého kořene zázvoru.
Po důkladném omytí zeleniny a ovoce, oloupání česneku, zázvoru a citronu vše vložíme do odšťavňovače. Vzhledem k přítomnosti červené řepy necháme šťávu čtvrt hodiny odstát, přidáme několik kapek tuku a pijeme v malých doušcích. Pokud budeme šťávu pít rychle nebo hned po odšťavnění, může nám být nevolno. Je to kvůli silnému alkalickému účinku.
Zdroj: https://www.theawesomegreen.com/3-restoring-spring-juices/